De ce liderii de sex feminin sunt cheia pentru generatia urmatoare?

Inca ne mai intrebam de ce drepturile femeilor nu au progresat prea mult in ultimul secol. Femeile se afla la stadiul in care castiga mai putin decat barbatii in toate domeniile si fac obiectul discriminarii sexuale si al asaltului pe scara larga a industriilor.

Am ajuns in situatia in care femeile sa fie tratate in mod egal ca si barbatii? Inca nu. Schimbarea este adesea cel mai bine efectuata din partea de sus, astfel incat prezenta liderilor de sex feminin in domenii precum politica este esentiala pentru a ne ajuta sa obtinem egalitatea pentru femei.

Femeile au fost privite dintotdeauna ca o noutate in orice domeniu, cand vine vorba de ocuparea unei pozitii de conducere. Dintr-un motiv sau altul, sunt destul de rare cazurile in care o persoana de sex feminin ajunge sa conduca o echipa de sex opus. Multe dintre motive sunt bazate pe mentalitatea si stereotipurile sociale, pe care unii dintre noi nu le putem depasi.

Da, liderii de sex feminin au muncit din greu pentru a schimba aceste mentalitatii si trebuie sustinute in demersurile pe care le initiaza. A fi lider de sex feminin este un lucru maret, chiar daca este vorba doar de pozitia intr-o companie mai mica. Increderea care le este oferita genereaza rezultate buna si o productivitatea, poate chiar mai mare decat cea a barbatilor.

Femeile au fost dintotdeauna dedicate muncii lor, prezente in activitate, chiar sacrificandu-si viata personala in detrimentul cele profesionale pentru a-si indeplinii obiectivele proprii, dar si cele ale companiei.

In domeniul afacerilor, nu este usor sa fii femeie. De cele mai multe ori intampini dificultati in crearea unor legaturi de afaceri, tocmai pe baza acestei gandiri.

Sunt femeile cheia pentru generatia urmatoare? Poate ca da, poate ca nu, insa analizand succesul multor femei care au ajuns in fruntea celor mai importante companii sau partide, trebuie sa invatam sa apreciem devotamentul si implicarea lor in fiecare lucru pe care il fac.

Femeile pot fi considerate fiinte ambitioase, dedicate si dispuse sa-si sacrifice multe lucruri pentru a duce la bun sfarsit angajamentul pe care si l-au luat.
Avand in vedere lipsa diversitatii de gen in anumite companii, lucrurile sunt mai mult decat evidente cand vine vorba de promovarea unei persoane de gen feminin.

Trebuie sa intelegem nevoia de a avea cati mai multi lideri feminin, cu toate ca in prezent nu exista foarte multi, in acest fel valorificand ideea de egalitatea intre femei si barbati.
O imagine feminina in fruntea unei conduceri sau chiar a unui partid intareste increderea in celelalte persoane de sex feminin, transmitand un mesaj extrem de important generatiilor viitoare.