De ce forajele castiga teren in mediul urban?

3 noiembrie 2017
Autor:
WEBDESK

Cu siguranta, multi dintre dumneavoastra au fost intrigati sa vada cel putin un afis intr-unul din cartierele bucurestene. Si cu siguranta multi s-au intrebat de ce sunt prestate servicii de forare in mediul urban, tinand cont ca puturile, asa cum sunt identificate de marea masa a populatiei, isi gasesc utilitatea in mediul rural. In cele ce urmeaza vom trata principalele motive pentru care forajele isi gasesc utilitatea (si) in mediul urban.

Clasificarea forajelor

La inceputul articolului am amintit de puturi, fiindca fara doar si poate este termenul care inmagazineaza toate tipologiile de foraje. De fapt, in functie de adancime, forajale sunt clasificate in:

1. Foraje de mica adancime – aceste foraje nu pot depasi 50 de metri adancime (de aceea se si numesc astfel), iar timpul dedicat unei astfel de lucrari poate ajunge la sapte zile. In cazul utilizarii unei instalatii mecanice in sistem rotativ cu circulatie directa, timpii de lucru s-ar putea limita la doua zile. Este recomandata efectuarea forajelor de mica adancime in sistem uscat, deoarece prin aceasta procedura este evitata deteriorarea straturilor ce contin apa. In categoria forajelor de mica adancime regasim puturile, acele foraje strapung panza freatica (ce se acumuleaza cu un debit constant din diverse surse), (ne)limitarea resursei de apa fiind data de cat de multa apa se scoate din acel put;

2. Foraje de adancime medie si mare – acestea se pot efectua la o adancime mult mai mare, de pana la aproximativ 100 de metri, insa in efectuarea acestora se impune utilizarea unor instalatii mecanice cu circulatie directa sau inversa. Aici se poate vorbi despre fantanile forate, acele bazine ce se alimenteaza din panza freatica, izvoare subterane si precipitatii (care prezinta principalul dezavantaj ca de multe ori, panza freatica se inteapa, nivelul hidraulic urcand 1, 2 metri din cauza presiunii).

Asadar, serviciile de forare se realizeaza la cererea clientilor, in functie de nevoile fiecaruia. Adancimea la care se efectueaza un foraj este dictata, insa, de studii preliminare de teren in scopul cunoasterii litologice, a conditiilor tectonice si hidrologice, pentru a putea preveni eventualele schimbari (complexe) ce pot surveni asupra terenului pe care se face forarea. Una dintre firmele care efectueaza cu profesionalism si dedicare aceste lucrari este forajeputuri.net.

Intorcandu-ne la punctul de plecare al articolului, motivul pentru care serviciile de forare isi castiga vizibilitate in mediul urban este dat de cererile din ce in ce mai mari.

In primul rand, anul 2017 continua sa fie unul fierbinte din perspectiva imobiliara, relansandu-se cu succes sectorul constructiilor, in mod deosebit al constructiilor de case in mediul urban. In acest sens, terenurile achizitionate pentru viitoarele case detin in adancime resurse de apa de care proprietarii se pot bucura. Este un avantaj de care se pot bucura in doar o saptamana de lucrari.

In al doilea rand, tinand cont de rezultatele nefavorabile ce au fost obtinute in urma utimelor teste efectuate, calitatea apei disponibile la reteaua de alimentare este inferioara limitei admise. Un foraj, insa, pune la dispozitia consumatorului apa bogata in saruri, minerale si calciu, elemente care se gasesc putin sau deloc in apa imbuteliata.

In final, speram ca ati regasit in acest articol raspunsurile pe care le cautati.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram