De ce este necesar testul Papanicolau? Afla de la medicii de la clinica Romgermed

test papanicolau

Metoda cea mai eficienta de detectare a cancerului de col uterin a devenit testul Papanicolau. Acest test este facut de catre femeile din toata lumea, si pana in prezent testul Papanicolau a ajuns sa salveze mii de vietii.

Testul Papanicolau are o rata atat de mare de reusita datorita faptului ca poate sa detecteze intr-un mod foarte eficient anomaliile celulelor. Odata detectate medicul specialist poate sa prescrie un plan de tratament care sa ajute ca lucrurile sa nu evolueze. Dar daca vreti ca acest tratament sa fie eficient este nevoie sa acordati o importante majora controalelor periodice la medicul specialist.

Este necesar testul Papanicolau in cazul femeilor virgine?

In randul femeilor virgine acest test nu este atat de raspandit din simplul fapt ca virusul HPV, cel care duce la declansarea cancerului de col uterin, se transmite pe cale sexuala. Astfel ca in cazul acestor femei testul Papanicolau nu este atat de necesar, caci sansele ca acest tip de cancer sa apara sunt extrem de mici. Dar ca intotdeauna, exista anumtie exceptii, si doar un medic specialist cu o vasta experienta este in masura sa ia o astfel de decizie. Mai luati in considerare si faptul ca virusul HPV nu este transmis doar prin penetrare.

Este necesar testul Papanicolau daca femeia este intr-o relatie monogama?

Raspunsurile medicilor tind sa varieze pe acest subiect, dar o buna parte dintre medici sunt de acord ca si atunci cand femeia a admis ca se afla intr-o relatie monogama, aceasta sa isi efectueze acest test. Acest test este foarte important in aceasta situatie datorita faptului ca exista un risc ca barbatul sa intretina relatii intime si cu alte partenere, astfel ca femeia se expune unui risc destul de mare daca nu isi reface la un interval regulat acest test. Indiferent de cat de multa incredere aveti in partenerul dumnavoastra mereu este bine sa va gaditi mai presus de orice la implicatiile actiunilor dumneavoastra. Trebuie sa stii ca un test Papanicolau realizat de catre medicii ginecologi de la Romgermed este rapid si nedureros. De ce sa va riscati sanatatea?

La Clinica Medicala Romgermed, medicii specialisti se pot ocupa chiar acum de programarea ta si sa iti faci testul Papanicolau din timp

Este important sa vii la Clinica Romgermed si sa iti refaci testul Papanicolau la un interval regulat de timp pentru a evita ca anumite problema sa ia amploare. Ca si femeie este recomandat sa va luati mult mai multe masuri de siguranta, cand vine vorba de sanatatea dumneavoastra. Una dintre aceste masuri este efectuarea testului Papanicolau la un interval regulat de timp. Clinica Romgermed este aici sa va ajute in aceasta privinta!

test papanicolau