De ce este necesar sa va faceti testul Papanicolau?

romgermed

Testul Papanicolau a devenit de-a lungul timpului cea mai buna metoda pentru depistarea din timp a cancerului de col uterin. De-a lungul timpului, testul Papanicolau a ajuns sa fie cea mai sigura metoda de depistare a acestui tip de cancer din timp. In acest mod, medicul va poate oferi cel mai bun plan de tratament din timp si sanatatea dumneavoastra nu va fi pusa in pericol. Procedura nu este una dureroasa, astfel ca nu trebuie sa aveti motive pe ingrijorare. In cadrul unei clinicii cu experienta medicii specialisti vor prelua cazul dumneavoastra si totul se va desfasura fara probleme.

Cui ii este recomandat sa isi faca testul Papanicolau?

Este recomandat ca orice femeie sa isi faca testul Papanicolau, dar medicii recomanda varsta de 21 de ani pentru majoritatea femeilor sa isi faca pentru prima data acest test. Dar in cazul in care fata si-a inceput viata sexuala inainte de aceasta varsta, atunci va fi necesar ca acest test sa fie facut dupa trei ani dipa ce fata a avut primul contact sexual. Apoi se recomanda refacerea acestui test o data pe an. De la o anumita varsta, pacienta poate vorbi cu medicul specialist pentru a se stabili daca se poate reface la doi sau trei ani, sau daca mai este necesar.

De ce este important testul Papanicolau?

Testul Papanicolau este foarte important in viata oricarei femei, dat fiind faptul ca acest tip de cancer nu prezinta nici un fel de simptome. Acest test este singura metoda prin intermediul careia se poate descoperi din timp cancerul de col uterin. Odata descoperit, medicul va poate oferi un plan de tratament corespunzator. Nu uitati ca si in cazul in care sunteti insarcinata este recomandat sa vorbiti cu medicul ginecolog daca ar fi de preferat sa va faceti acum acest test, nu dupa ce ati avut sarcina. Realizarea acetsui test nu va va pune in pericul sarcina, astfel ca nu aveti motiv de ingrijorare.

Programati-va chiar acum pentru a va efectua testul Papanicolau in cadrul Clinicii Medicale Romgermed. Dupa cum bine stiti testul Papanicolau va poate salva viata, astfel ca este recomandat sa va faceti la o perioada regulata de timp o refacere a acestui test. Nu va jucati cu sanatatea dumneavoastra si asigurati-va intotdeauna ca luati masurile de precautie pentru a reduce orice factor de risc care v-ar putea afecta sanatatea. Una dintre aceste masuri de precautie este realizarea testului Papanicolau. Medicii Clinicii Romgermed vor fi mereu alaturi de dumneavoastra, iar in caz de nevoie o sa va ofere cel mai bun plan de tratament.