De ce este importanta hidroizolatia in orice constructie? Afla acum raspunsul la aceasta intrebare

8 mai 2019
Autor:
Fortin

In orice constructive, fiecare element contribuie la durabilitatea acesteia si la rezistenta ei in fata intemperiilor si a factorilor nocivi. Hidroizolatiile cele mai intalnite sunt cele pe baza de ciment, rigide, insa tot mai mult, in constructii industriale, precum halele industriale, apar hidroizolatii cu membrana bituminoasa, cu membrane PVC sau din polyester.

Unul dintre elemnetele principale care trebuie tratate cu seriozitate, inca de la inceperea proiectului de constructive, este hidroizolatia.

Fiecare vine cu anumite beneficii si dezavantaje specifice, de aceea informarea in prealabil si asistenta de la specialisti sunt cruciale pentru o constructie durabila.

Importanta hidroizolatiilor

Hidroizolatia, asa cum este ea definita, este o structura etansa, care protejeaza elementele de constructie sau partile acestora de efectele adverse ale precipitatiilor si umiditatii prezente in mediu. Acest lucru se traduce in cladiri si blocuri de locuinte protejate de infiltratiile de apa si neplacerile cauzate de acestea: mucegai, igrasie, miros greoi si pereti patati.

Tipuri de hidroizolatii

Principalele tipuri de hidroizolatii prezente in momentul de fata pe piata de profil sunt:

  • Hidroizolatii pe baza de ciment – acestea pot fi rigide, flexibile sau semiflexibile, iar aplicarea acesteia se poate efectua manual sau mecanizat;
  • Hidroizolatii pe baza de membrana bituminoasa – pe baza de bitum cu aditivi cu elastomeri sau plastomeri; armatura poate fi din sticla sau din polyester;
  • Hidroizolatii pe baza de membrane PVC – preferate pentru suprafetele care trebuie pastrate curate si igienice, cum ar fi tancurile sau rezervoarele cu apa de pe acoperisuri;
  • Hidroizolatii de tip acoperis verde – mai putin intalnite in Romania, acestea sunt foarte raspandite in Occident, datorita aspectului placut dat de un acoperis verde in mediul urban cenusiu, dar si pentru proprietatile ecologice date de plantarea vegetatiei.

Unde se pot folosi hidroizolatii cu membrane bituminoasa?

Una dintre principalele metode de hidroizolare a cladirilor este cea cu membrana bituminoasa. Procedura este relativ simpla, iar lucrarea este extrem de durabila, mai ales daca se respecta anumiti pasi in asternerea covorului de bitum pe suprafata respectiva. In functie de nevoi, hidroizolatia pe baza de bitum poate fi folosita pentru:

  • Terase – fie ele circulabile sau necirculabile;
  • Acoperisuri;
  • Fundatii;
  • Tuneluri si subsoluri;
  • Reabilitarea unor constructii mai vechi.

Hidroizolatia va preveni infiltrarea apei in aceste structuri, pentru ca aerul din interior sa ramana curat, fara actiunea neplacuta a mucegaiului si igrasiei. Acest lucru poate fi extrem de relevant, mai ales pentru hale industriale unde se lucreaza cu alimente, dar si pentru blocuri rezidentiale, unde se doreste igiena crescuta, mai ales pentru familiile cu copii mici.

Pentru ca lucrarea sa fie cat mai durabila si membranele sa fie cat mai etans montate, temperatura recomandata pentru aceste lucrari este de 5-35°C. O temperatura mai ridicata, precum si ninsoarea sau ploaia, pot compromite lucrarea.

Avantajele unei hidroizolatii cu membrane bituminoasa

Daca sunt respectate conditiile de aplicare a acestei hidroizolatii, ea prezinta numeroase avantaje:

  • Raportul pret/calitate avantajos – hidroizolatiile pe baza de bitum sunt accesibile ca pret, fara a compromite calitatea lucrarii;
  • Materialele sunt elastice, flexibile;
  • Hidroizolatia este aplicata in straturi, protejand termoizolatia;
  • O terasa ne-circulabila poate fi transforma in una circulabila prin turnarea unei sape de protectie si finisarea ceramica a suprafetei;
  • Intretinerea acestui tip de hidrozilatie presupune doar turnarea unui alt strat suplimentar.

Consultanta de la experti

In orice lucrare de constructie, este bine sa va asigurati ca aveti alaturi o echipa de profesionisti, care sa va poata indruma pentru a lua cele mai bune decizii in privinta lucrarii si in privinta materialelor ce pot asigura o durata cat mai indelungata de viata lucrarii.

Cu o experienta de peste 10 ani in pardoseli si hidrozilatii, milucon.ro va pune la dispozitie o oferta completa pentru proiectele dumneavoastra, dar si o echipa completa de profesionisti. Dezvoltata de un inginer si antreprenor roman, compania Milucon ofera clientilor consultanta, materiale de la importatori de top, executia proiectului dar si intretinerea ulterioara.

Pentru informatii suplimentare, accesati site-ul milucon.ro, sau luati legatura cu echipa:

Mail: [email protected]

Telefon: 0728 116 018

Sediu: str. Drumul Taberei 87A, Bucuresti

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram