De ce este important ca un sistem supraveghere cctv sa fie implementat pentru siguranta unei cladiri?

Este important sa intelegem importanta sistemelor de supraveghere, datele tehnice nefiind intotdeauna accesibile persoanelor care sunt in cautarea celor mai inteligente solutii pentru securizarea spatiilor publice sau private. Orice sistem supraveghere cctv este format din mai multe echipamente de monitorizare video si electronica cu circuit inchis.

In plus, un astfel de sistem utilizeaza camere video pentru a transmite un semnal, printr-un circuit inchis, catre un loc anume, semnal care este transmis, ulterior, pe diferite monitoare.

In prezent, tehnologia a evoluat si sistemele CCTV inregistreaza imaginile cu ajutorul unor echipamente de tip DVR si NVR, fapt ce rezulta in rezolutii inalte si functii inteligente.

Acum ca ne-am lamurit ce reprezinta un sistem de supraveghere CCTV, sa incercam sa raspundem la intrebarea: De ce este importanta implementarea unui astfel de sistem pentru dezvoltarea securitatii unei cladiri?

1.Siguranta si protectie

Este imposibil sa nu va ganditi ca, indiferent de locatie (casa, firma), doriti sa va asigurati cele mai conditii de protejare a spatiului personal. Tentatia de a intra prin efractie este destul de mare pentru unii, iar un asemenea sistem video de supraveghere ajuta enorm sa ii determine pe cei mai multi sa renunte la astfel de intentii.

2.Detectarea intruziunilor prin efractie

Un astfel de sistem video nu are doar rol de a inregistra imagini, ci si de a detecta intrarile prin efractie, respectiv de a emite un semnal de alarma.. Se evita pierderea de produse, se minimalizeaza situatia agresarii paznicilor si se actioneaza la timp, in mod eficient.

3.Solutionarea unor eventuale reclamatii

In cazul in care aveti o firma, iar clientii reclama ambalarea anumitor produse, lipsa unor produse din colete ori impachetarea unor produse deteriorate, un astfel de sistem de supraveghere rezolva situatia foarte repede.

Accesand imaginile inregistrate, se va putea observa rapid daca reclamatia are sau nu sustenabilitate. Astfel, timpul de rezolvare a reclamatiei se scurteaza considerabil, iar rata de raspuns va satisface clientul aflat in asteptarea unei solutionari.

Am lamurit aceste aspecte, dar sa reluam cateva idei facand o scurta recapitulare. Un sistem video ajuta la supravegherea angajatilor si a locatiilor (depozite, firme, parcari, case, zone rezidentiale, banci, parcuri etc).

Sistemul de supraveghere de tip CCTV ajuta la scurtarea timpului de reactie a fortelor de ordine in caz de primire a unui semnal de alarma pentru intrare prin efractie.

Astfel se minimalizeaza rata de agresivitate si timpul de raspundere este foarte rapid. Un astfel de sistem reprezinta o modalitate de a evita pierderile de colete, dar si de a solutiona rapid eventualele reclamatii facute de un client, referitor la produse, numarul lor si modul de ambalare intr-un colet, inainte de expediere.

Luand in calcul aceste aspecte, un sistem supraveghere cctv reprezinta o masura inteligenta pentru securizarea spatiilor.

Un astfel de sistem este recomandat atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoane juridice, fiind usor adaptabil, fiabil si recomandat prin propriile atributii tehnice.

Pentru detalii tehnice sau informatii suplimentare, reprezentantii firmei Helinick va stau la dispozitie la urmatoarele date de contact:

( +(4021) 404 44 44

+(4021) 404 44 00

+(4021) 404 44 30

+(4021) 404 44 20)

E-mail: office@helinick.ro

Website: http://www.helinick.ro/