De ce este bine pentru tine sa folosesti bicicleta zilnic

26 noiembrie 2020
Autor:
Ori-cine

Avantajele biciclitului sunt nesfârșite. Dacă te gândești să îți iei o bicicletă pentru a începe să faci mișcare, noi suntem aici pentru a-ți spune că este probabil una din cele mai bune decizii pe care le vei lua.

Există o mulțime de motive întemeiate pentru a alege plimbatul cu bicicleta ca cea mai nouă activitate. Iată doar câteva.

  1. Ciclismul îmbunătățește bunăstarea mentală

Un studiu arată că persoanele care aveau un stil de viață activ fizic aveau un scor de bunăstare cu 32% mai mare decât persoanele inactive.

Există atât de multe modalități prin care exercițiile fizice îți pot stimula starea de spirit: există eliberarea de bază a adrenalinei și a endorfinelor și încrederea în sine îmbunătățită care vine din realizarea unor lucruri noi (cum ar fi urcarea unei pante abrupte cu bicicleta).

Ciclismul combină exercițiile fizice cu a fi în aer liber și a explora noi priveliști. Poți merge pe bicicletă solo, oferindu-ți timp pentru a te gândi la lucruri, sau poți merge cu un grup care îți extinde cercul social.

  1. Întărește-ți sistemul imunitar cu bicicleta

Exercițiile fizice au beneficii uriașe asupra sănătății sistemului respirator superior, reducând astfel cazurile de răceală obișnuită.

De ce să alegi bicicleta? Mersul cu biciclete la serviciu poate reduce timpul de deplasare și te poate scăpa de înghesuiala din metrou sau autobuz, făcând în același timp mișcare în mod regulat.

  1. Ciclismul favorizează pierderea în greutate

Când vine vorba de pierderea în greutate, regula este că caloriile care ies trebuie să depășească caloriile care intră. Deci trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi pentru a slăbi. Ciclismul arde calorii: între 400 și 1.000 pe oră, în funcție de intensitate și greutatea celui care folosește biciclete.

emag

  1. Ciclismul construiește musculatura

Elementul de rezistență al ciclismului înseamnă nu doar că arde doar grăsimi, ci de asemenea construiește și musculatura, în special în jurul fesierilor și a picioarelor.

Să fim clari: nu vei deveni culturist dacă mergi pe biciclete, ci doar vei dezvolta mușchi tonifiați, ceea ce este mai mult decât suficient pentru o persoană normală.

  1. Cicliștii au plămâni mai buni

Dar un studiu recent sugerează că persoanele care merg cu biciclete sunt de fapt expuse la mai puțini vapori periculoși decât cei care călătoresc cu mașina.

  1. Ciclismul economisește timp

Dacă urci în mașină, stai în trafic, stai la coadă pentru a intra în parcare, parchezi, plătești pentru parcare și abia apoi ajungi.

Dacă mergi până la stația de autobuz, aștepți autobuzul, te plângi că întârzie, urci în autobuz și plătești, urmărești cum te duce în jurul casei, cum stă în trafic și ajungi târziu la destinație.

În schimb, dacă urci pe bicicletă, poți fenta traficul, legi bicicleta și ai ajuns! Atentie si la accesoriile care sunt necesare unui biciclist.

  1. Reduci poluarea și salvezi mediul înconjurători

Călătoriile scurte cu mașina sau cu autobuzul contribuie masiv la nivelurile globale de poluare și implică adesea o cantitate uriașă de noxe eliberate în aerul înconjurător.

În schimb, dacă urci pe bicicletă, vei veți economisi benzină sau bani în transportul public, precum și timp și nici nu vei emite noxe

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram