fbpx

De ce caietele sunt cele mai ieftine accesorii ale elevilor

Inca din clasele primare primele notite sunt luate pe caiete, astfel reprezinta cele mai ieftine dar si utilie articole pe care elevii le pot avea in ghiozdan, ce ofera un suport ideal pentru scrierea si pastrarea in ordine a lectiilor ce sunt predate de catre profesori la clasa sau la orele online, confera un material fizic excelent pe termen lung, ce nu se poate deteriora .

Acestea sunt clasificate in functie de clase in care sunt folosite, astfel si numarul de file necesar pe care le au poate varia, daca necesitatea este una mai mica sau din contra foarte mare. In primul rand trebuie sa fiti atenti la lista de rechizite ce este oferita de profesori la fiecare inceput de an scolar pentru a putea sa urmariti ce tipuri de caiete le sunt necesare celor mici mai ales atunci cand trec din ciclul primar spre cel gimnzial, iar necesitatea unor caiete studentesti este mult mai mare.

Volumul materiei ce este predat influenteaza in mod direct si numarul de file pe care trebuie sa le alegeti pentru caietele copiilor, astfel puteti sa optati pentru 48 sau 60 file la materii cu un grad mai redus de predare precum istoria sau chimia, iar cele de 80 – 100 file se preteaza mai ales la romana sau matematica acolo unde gradul de predare este foarte mare, iar cu cat ceea ce s-a notat a fost mai comprimat cu atat este mai eficient pentru o recapitulare.

Revenind la selectarea corecta a acestora, in clasa I, dar si cea pregatitoare se folosesc cele de Tip I si II ce au o liniatura speciala, astfel incat sunt concepute pentru prima interactiune a celor mici cu scrisul, in general pe acestea se fac liniutele si bastonasele, cele cu, care cei mici interactioneaza pentru prima data in noul univers scolar si de care sunt fascinati pana cand incep sa prinda tainele alfabetului.

Este recomanda sa alegeti pentru micul dumneavoastra scolar coperti colorate cu diferite tematici ce ii atrag in noua experienta pe care o vor avea, acestea pe majoritatea magazinelor online se pot selecta usor in functie de preferinte si sunt denumite copertile pentru fete sau baieti, ce au imagini reprezentative pentru acestia.

Urmatoarele modele in ordine cronologica claselor sunt caiete tot in formatul mic A5, dar cu liniatura specifica materiilor pentru care sunt menite, astfel sunt dictando cele cu linii orizontale si cele de matematica, cu patratele ce se folosesc pentru materii precum chimia, fizica, etc.

Caietele cu foaie velina, alba se utilizeaza in special in anii terminali de liceu, deoarece este o foarte buna exersare pentru examenele finale unde este necesar ca elevii sa sustina probele scrise pe foi de hartie albe, fara liniatura, iar acestea ii obijnuiesc cu scrisul ordonat si orizontal, fara a pierde randurile.

Avantajele caietelor fata de colile de hartie :

In primul rand liniatura pe care acestea le au sunt foarte importante in conturarea unui scris drept si frumos, mai ales in clasele primare si gimnaziale pentru a-ti mentine randurile drepte este nevoie de foarte multa experienta ce se obtine doar prin scrisul pe caiete liniate.

Eficienta organizarii este un alt punct important in favoarea acestora, pentru ca, hartia alba este o coala individuala veti avea nevoie si de alte accesorii pentru a organiza materia ce a fost predata, astfel cel putin or sa trebuiasca prinse cu agrafe sau depozitate in file de protectie sau dosare specifice pentru a nu le pierde.

Costul acestora este un alt aspect important, cumparati caiete studentesti ieftine ce au mai multe file pentru a va putea bucura de un cost mai redus pentru rechizitele celor mici acestea au formatul A4 si permit un spariu suficient de mare pentru notite, astfel indiferent de materie raman cele mai utilizate caiete mai ales de catre elevii de liceu.

Trebuie sa alegeti cu mare atentie si instrumentele de scris ce sunt adecvate pentru activitatile de la scoala, astfel in clasele mici trebuie neaparat ca, copii sa inceapa cu stilouri fie ele cu patroane de cerneala sau alimentate direct, pentru formarea unui scris caligrafic. Pixurile cu pasta se utilizeaza in general din gimnaziu, o data cu cresterea volumului de predare este mult mai eficient, iar cu acestea notitele se pot insemna cu usurinta, cele cu stergere sunt utile pentru inscrierile personale, dar nu si pe foile de examen, deoarece exista riscul stergerii accidentale.