fbpx

De ce aveți nevoie de o mașină de tocat carne

Tocarea propriilor cărnuri acasă este un lucru simplu, cu echipamentul potrivit, iar rezultatele sunt satisfăcătoare pentru cei cu spirit creativ. Măcinarea propriilor cărnuri vă permite să creați diferite amestecuri de ingrediente, pentru tot felul de feluri de mâncare.

 

Folosind unul dintre variatele modele de mașini de tocat, puteți mărunți kilograme de carne, inclusiv pulpă de vită, umăr de porc și piept de pui. Le puteți combinat în diferite rapoarte cu alte ingrediente, iar apoi să le depozitați în congelator. La nevoie, puteți scoate câțiva burgeri de porc și carne de vită pentru un prânz rapid, sau poate niște cârnați de casă pentru sandvișuri la micul dejun, sau chiar câteva legături de cârnați și gouda afumată, pentru a-i arunca pe grătar.

De ce să vă tocați carnea?

emag

Într-un cuvânt: aromă. Măcinarea propriilor cărnuri are ca rezultat burgeri de calitate superioară, cârnați și multe altele și carne care are un gust mult mai bun. Sigur, puteți cumpăra carne pre-măcinată de la băcănie și de multe ori o veți face din comoditate, dar veți obține o aromă mult mai intensă din carnea care tocmai a fost măcinată, față de carnea măcinată care stă în caserolă, timp de zile întregi. Dacă doriți să faceți un burger sau un cârnat cu adevărat spectaculor, tocarea propriei cărni este calea de urmat.

 

Într-un alt cuvânt: textură. Cu carnea măcinată cumpărată din magazin, obțineți adesea o textură moale. Nu este așa când vă măcinați propria carne. Puteți să o tăiați după propriul dvs. gust, pentru a obține ceva dens și substanțial. Alegeți o măcinare mai fină pentru alimente cum ar fi chiftelele, unde doriți mai multă compactare, sau o măcinare mai grunjoasă, unde preferați ceva ușor și suculent, cum ar fi burgerii sau cârnații.

 

Dacă sunteți interesat să vă faceți propriile cărnuri tocate acasă, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta.

Echipament

Folosirea unei mașini de tocat carne electrice vă va economisi timp și energie. Dacă abia începeți, vă recomandăm să mergeți cu o mașină manual, doar pentru a testa apele. Acestea sunt ieftine și vă vor ajuta să aflați dacă tocarea propriilor cărnuri este sau nu pentru dvs. Puteți folosi, de asemenea, un robot de bucătărie sau tăiați manual carnea, deși aceste metode necesită un efort mult mai mare.

 

Alegeți carnea ideală pentru tocat

Toate tipurile de carne sunt potrivite pentru tocat, astfel încât să le puteți măcina și combina, conform propriului gust. După cum sa menționat mai sus, ne place să facem combinații. O sugestie, totuși, atunci când alegeți – luați în considerare proporțiile de grăsime. Există un motiv pentru care mulți preferă 80/20. Tăieturi de carne mai ieftine și mai grase sunt ideale pentru tocat. Aceste tăieturi nu se potrivesc cu alte metode de gătit, dar ies în evidență substanțial, atunci când sunt tocate. Dacă puteți obține amestecuri cu aproape 20% grăsime, veți fi gata de gătit.

Cum se toacă carnea

Mai întâi, tăiați carnea în felii de 3 până la 6 cm, apoi așezați-le pe o foaie mare de copt. Scopul final este să se asigure că se pot potrivi cu ușurință în gura mașinii de tocat. Acoperiți-le în plastic și puneți-le într-un congelator pentru aproximativ 30-40 de minute. Vreți ca carnea să fie rece și fermă, dar nu înghețată.

 

În al doilea rând, pregătiți mașina de tocat și alimentați carnea. Utilizați o viteză mai mare, pentru a menține procesul în mișcare rapidă și lăsați mașina să lucreze. Așezați un castron răcit sub gura de scurgere și lăsați să curgă în el carnea tocată.

 

Ca întotdeauna, practicați curățenia și păstrați-vă mâinile și stația de lucru curate.