fbpx

De ce ar trebui sa ai un pulsoximetru in casa?

Pentru ca poate detecta primele semne agravante ale bolii cauzate de coronavirus, pulsoximetrul nu ar trebui sa lipseasca din casa ta. Acest dispozitiv medical te poate ajuta sa fii diagnosticat si tratat cu mult inainte ca simptomele sa se agraveze. Iata de ce ar trebui sa iti cumperi un pulsoximetru.

Ce face pulsoximetrul?

Pulsoximetrul este un dispozitiv medical care masoara nivelul saturatiei de oxigen din sange si pulsul. Are dimensiuni reduse si se fixeaza pe deget ca un cleste. Pulsoximetrul functioneaza emitand o lumina prin piele, lumina ce este apoi analizata pentru a determina cat oxigen este transportat de celulele rosii din sange.

Medicii folosesc pulsoximetrele la pacientii care respira greu, care sufera de afectiuni ale plamanilor sau care au boli cardiace. Astfel, ei verifica semnele vitale si afla in timp util daca pacientii primesc suficient oxigen.

La inceput, semnele unei oxigenari insuficiente pot trece neobservate – fie ca vorbim de o infectare cu coronavirus sau alt tip de afectiune respiratorie. O saturatie de oxigen sanatoasa variaza intre 95 si 100%. Insa, cand oximetria scade sub 95%, pot aparea simptome ale hipoxemiei precum confuzia, dureri de cap, respiratie grea, agitatie, ameteala, frecventa respiratorie rapida, dureri in piept, tensiune arteriala crescuta.

Uneori, hipoxemia nu are simptome vizibile, iar efectele negative se vor simti cand deja vor fi afectate functia inimii si a creierului. De aceea trebuie sa ai un pulsoximetru la indemana, mai ales daca ai o afectiune respiratorie sau alte probleme de sanatate.

Cand iti trebuie un pulsoximetru in casa

Un pulsoximetru te ajuta sa previi hipoxemia si sa nu ajungi la spital pentru oxigenoterapie. Trebuie doar sa atasezi micul dispozitiv la deget, sa apesi pe butonul de operare si sa citesti displayul. Daca, la doua citiri consecutive, pulsoximetrul indica valori mai mici de 95% a saturatiei de oxigen, contacteaza medicul de familie.

Nu folosi pulsoximetrul pentru a te diagnostica singur acasa. Dar este recomandat sa il folosesti zilnic, mai ales daca esti racit sau crezi ca ai fost infectat cu COVID-19. Diagnosticul si tratamentul din faza incipienta te vor ajuta sa opresti evolutia bolii si sa eviti complicatiile periculoase.

Pulsoximetrul este usor de folosit si este o metoda nedureroasa si non-invaziva de detectare a nivelului de oxigen din tesuturi. Ocupa putin spatiu in trusa de prim ajutor de acasa si are o greutate redusa – de aceea il poti lua cu tine chiar si in concediu.

Afisajul LED este usor de citit, iar rezultatul este disponibil in doar cateva secunde. In plus, pulsoximetrul are indicator pentru baterie descarcata si se opreste automat atunci cand nu mai este utilizat deloc timp de 8 secunde.

Cumpara acum un pulsoximetru digital pentru deget si primesti doua produse la pretul unuia! ( Poti gasi pulsoximetrul potrivit aici: https://www.onprice.ro/pachet-special-1-1-pulsoximetrul-digital-pentru-deget-cu-display.html)  Monitorizeaza-ti simptomele acasa, verifica-ti constant nivelul saturatiei de oxigen din sange cu ajutorul pulsoximetrului si evita complicatiile cauzate de hipoxemie!