De cate scaune pentru copii au nevoie scolile?

Sunt convinsa ca nu e un subiect de interes general, dar su siguranta parintii ar vrea sa stie ca viitorul lor sta pe scaune bune la scoala, care sa nu le afecteze postura si care sa ii ajute sa mentina o tinuta buna a spatelui. Mai mult ca sigur, cateva dintre scolile cu renume din fiecare judet se pot mandri cu asa ceva, insa nu toate pot spune acelasi lucru. Multe dintre scaunele din scoli sunt invechite, scrijelite si chiar triste. Cum ar trebui sa se bucure un copil sa mearga la scoala in asemena conditii? Situatia bancilor nu este cu nimic mai buna. Nicio sala de clasa nu ar trebui sa mai arate asa.

Daca acasa se preocupa sa aiba scaune pentru copii care sa ii ajute la invatat si care sa fie si confortabila, atunci si la scoala ar trebui sa aiba scaune si banci cat mai bune pentru ei. Sunt scaune speciale atat pentru elevi, cat si pentru copii de gradinita.

Cele mai multe sali de clasa se fac pe spatele parintilor. Insa ei nu sunt datori sa ofere conditii copiilor si la scoala. Aceste conditii trebuie oferite de autoritatile locale. Insa uneori trebuie sa se astepte prea mult timp pentru ca acestea sa apara. Asa ca parintii nu mai suporta situatia si iau masuri. Incepand cu instalatiile care ar trebui sa fie sigure si pana la toate finisajele si mobilierul unei sali.

Unii reusesc sa rezolve totul odata, insa multi vor stabili care sunt prioritatile si vor face totul pe rand. Insa nu aceasta este solutia. Sau cel putin nu ar trebui sa fie aceasta. Asa ca statul ar trebui, sau cel putin autoritatile locale, sa analizeze situatia fiecarei scoli si sa remedieze acolo unde parintii nu au facut-o deja. Nu este corect fata de ceilalti copii sa fie lasata asa.