fbpx

De Black Friday SpeedHost a susținut tehnic vânzarile magazinelor online

Black Friday a fost o provocare nu doar pentru magazine care și-au pregătit consilierii de vânzări, și-au făcut stocul de produse și au optimizat logistica astfel încât produsele să fie livrate în cel mai scurt timp la client, ci și pentru providerii de servicii de hosting care au trebuit să-și pregătească serverele pentru un trafic mult mai intens în vinerea celor mai mari reduceri.

În anii precedenți, până și cei mai mari jucători din comerțul electronic autohton au avut probleme tehnice legate de fiabilitatea serverelor. O serie de magazine au suferit vânzări mai mici decât previzionaseră deoarece, la un moment, din cauza numărului foarte mare de vizitatori pe site, serverele de găzduire au cedat, fiind nevoie de intervenție specializată pentru a putea fi restaurate.

Pentru a evita astfel de probleme și pentru a asigura clienților săi un serviciu fiabil chiar și în momentele de vârf de trafic, serviciul de web hosting SpeedHost, a primit un set de îmbunătățiri prin care să-și maximizeze fiabilitatea. Au fost făcute investiții în echipamente performante, iar pentru a crește stabilitatea, serverele au fost localizate în mai multe centre din România, dar și din străinătate. Mai mult, a fost introdus un sistem de monitorizare care permite departamentului de suport tehnic o intervenție mult mai rapidă în eventualitatea apariției unei probleme.

Pe toată durata zilei de vineri, 22 noiembrie, serverele SpeedHost au funcționat în condiții optime, asigurând astfel un uptime de 100% clienților săi. Procentajul maxim de uptime s-a menținut și în weekend-ul care a precedat BlackFriday. În general, magazinele și-au menținut menținut ofertele și în zilele de sâmbătă și duminică, stimulând astfel traficul și, implicit, presiunea asupra serverelor.

Astfel, SpeedHost a susținut din punct de vedere tehnic desfășurarea în cele mai bune condiții a operațiunilor clienților săi, printre care peste 500 de magazine online. Majoritatea magazinelor găzduite au depus eforturi de marketing intense pentru a atrage clienți de BlackFriday și au înregistrat niveluri de trafic mult peste medie. Printre cele mai importante magazine care au generat trafic de BlackFriday, au fost Fares.ro, site-ul și magazinul online al celui mai mare producător de ceaiuri și soluții naturiste din România sau OnlineBijoux.ro, cel mai mare magazin de bijuterii activ în comerțul electronic autohton.

Despre SpeedHost

SpeedHost.ro este un serviciu de găzduire web creat de DOW Media pentru a susține serviciile web complete propuse de companie. SpeedHost.ro beneficiază de tehnologie performantă și de servere localizate în mai multe centre din România ca Timișoara, București, sau Cluj. Pentru a asigura un serviciu fiabil, baza tehnică a fost extinsă la nivel global prin servere proprii localizate în Marea Britanie, Germania sau Statele Unite.