Daunele morale si fizice in cazul accidentelor rutiere

www.avmconsult.ro

Riscul de a fi victima a unui accident rutiere este destul de crescut si este valabil atat in cazul pietonilor, cat si a conducatorilor auto. Atunci cand un astfel de eveniment nefericit se petrece, fiecare dintre cei implicati au drepturi si indatoriri. Persoana vatamata trebuie sa se informeze legat de acestea pentru a sti cum sa procedeze mai departe.

Un ajutor insemnat il poate primi in acest sens din partea unui avocat specializat in astfel de cazuri. In intampinarea celor ce se confrunta cu o astfel de situatie vin specialistii AVM Consult. Vor pune la dispozitia vatamatului informatiile de care are nevoie pentru a proceda mai departe corespunzator. De altfel, ajutorul acestuia se refera si la reprezentarea sa inaintea instantei de judecata si nu numai.

Iata care sunt cateva aspecte importante pe care echipa de specialisti, despre care cei interesati poti afla mai multe pe www.avmconsult.ro, le accentueaza vizavi de acest subiect.

Drepturile principale pe care le are victima unui accident rutier

Pentru a putea fi beneficiar al acestora, fiecare persoana vatamata trebuie sa fie in tema legat de drepturile pe care le are. Cu siguranta ca despaguburile constituie principalul drept pe care il are, cele atat pentru prejudiciul material, cat si pentru cel moral suferit.

Este vorba aici despre daunele morale pe care le va primi victima accidentului. Intra despagubirile pe care trebuie sa le primeasca persoana in cauza pentru cheltuielile pe care le-a avut fiind spitalizat, pentru tratamentul medical pe care l-a urmat, dar si alte sume de bani cheltuite in functie de infirmitatea, respectiv boala si ranile traumatismele cu care a ramas dupa accident.

Daca victima se afla in autoturism in momentul producerii accidentului, atunci aceasta are dreptul de a-i fi rambursate cheltuielile ce le-a implicat reparatia masinii. Totodata, poate fi luat in calcul si prejudiciul care a rezultat in perioada in care cel in cauza nu a putut utiliza vehicului din cauza avarierilor. Mai multe informatii in acest sens vor oferi victimelor specialistii AVM Consult.

Nu trebuie pierdute din vedere nici drepturile privind despagubirea pe care victima trebuie sa o primeasca pentru ceea ce a cheltuit cu procesele de judecata, respectiv a sumelor platite din bani personali in solutionarea litigiului alternativ.

Este foarte important de stiut faptul ca fiecare cheltuiala, atat cele mentionate, cat si altele ce pot fi necesare, trebuie justificate. Dovada se va realiza prin facturi si prin chitante. Acestea vor fi acordate de instanta sau de asiguratorul RCA, in cazul in care se opteaza pentru aceasta cale de solutionare a litigiului.

Situația se complica insa cand se pune problema acordarii daunelor morale. In aceasta categorie intra acele despagubiri compensatoare a afectiunilor si traunelor psihice, afective, dar si a durerii fizice ori psihice ce urmeaza accidentului rutier.

Se vor avea in vedere numeroase aspecte – lipsa de la locul de munca, incapacitatea de a desfasura activitati diverse etc.

Si altele sunt aspectele de interes cand vine vorba despre despagubirile oferite in cazul accidentelor rutiere, a persoanelor care pot beneficia de ele, a platitorilor etc. Cei interesati pot intra in contact cu specialistii AVM Consult pentru mai multe informatii.