Cutii muzicale pline de arta si mister

30 octombrie 2018
Autor:
Bullet Media Advertising SRL-D

Dupa cum a spus celebrul compozitor Johann Bach, scopul muzicii este atingerea inimilor. Si cui nu-i place muzica plina de farmec si magie, a unei cutii muzicale de la Pravalie. Poate ca acum, fredonezi o melodie romantica, care este cantecul tau preferat. Sa nu iubesti aceasta arta este imposibil, deoarece este atat de versatila si multilaterala, si, are o gama bogata si o paleta variata. Iar daca sufletul necesita ceva deosebit de rafinat si sofisticat, cu farmec si magie, atunci alege una dintre cutiutele muzicale. Istoria acestui miracol muzical dateaza din secolul al XVIII-lea, iar stramosii lor erau niste cutii de cafea care reproduceau muzica. Dar, primele cutiute muzicale au inceput sa apara putin mai tarziu, in patria ciocolatei, a ceasurilor mari si a bancilor de incredere.

Dupa cum probabil ai ghicit, este vorba despre  Elvetia. Pionierul in aceasta afacere a fost un ceasornicar foarte inventiv, Antoine Favre. El s-a gandit mai intai sa construiasca un mecanism viclean capabil sa cante melodii. Este demn de remarcat faptul ca pana in prezent, multe cutii muzicale sunt realizate pe acelasi principiu, care a existat si in secolul al XIX-lea.

O frumusete de neegalat

Cu toate acestea, in primul si al doilea razboi mondial, productia a fost puternic subminata. In a doua jumatate a secolului al XX-lea, japonezii, sensibili la tot ce e frumos, au inceput sa produca astfel de casete muzicale, care au concurat cu cele elvetiane. Apoi, americanii, la timpul lor,  au contribuit si ei la dezvoltarea si promovarea cutiilor muzicale.  Caseta muzicala nu este o balerina draguta care danseaza la deschiderea capacului, ci o capodopera cu adevarat minunata, la care au aderat odata Carl Faberge si Sandro Botticelli.

Cutiutele muzicale pot fi numite in mod sigur internationale, deoarece ele au fost raspandite in toate colturile pamantului: de la fermecatorul est la intreprinzatorul West. Detaliile pentru lamele au fost aduse de asemenea din intreaga lume, iar lemnul pretios a fost adus de departe din Africa, si, bineinteles, pentru cutie nu exista niciun concept de timp. Ea a fost, de asemenea, contemporana lui Petru cel Mare si a devenit martora a domniei lui Napoleon, razboaielor mondiale experimentate si a ajuns la noi in frumusetea ei de neegalat.

Cadouri minunate

In plus, aceste cutiute muzicale  sunt un cadou minunat. Pot fi daruite nu  numai femeilor, ci si barbatilor care vor aprecia un astfel de obiect minunat. Si exista o multime de motive pentru a le oferi cadou. Poate fi Anul Nou, 8 martie,  ziua de nastere a copilului, o onomastica, celebrarea casatoriei etc. In diversitatea de modele pe care le gasesti in magazinul online cu acest specific, cu siguranta vei gasi un model care sa te atraga.

Cutiile muzicale frumoase, sculptate din lemn, invelite in piele sau realizate din oricare alt material modern, nu sunt doar un ecou  din trecutul bunicii, ci si o noua tendinta in decorarea interiorului casei. Elegante si unice, cutiutele muzicale pot fi si elemente decorative, cu care poti face orice camera de zi individuala si unica. Cel mai comun tip de cutii muzicale cu scop decorativ, sunt cele de bijuterii care, atunci cand sunt deschise, emit melodii clasice celebre.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram