Cutii automate se adapteaza stilului dvs. de conducere !

Astazi, pe piata vehiculelor comerciale, termenul “automat” este adesea folosit pentru a descrie orice setare cu doua pedale. Exista insa diferente semnificative intre o transmisie manuala automata si cutii automate. Pe masura ce cererea pentru automobilele cu Cutii automate creste, furnizorul constata o crestere constanta a cererii atat pentru aplicatiile de pe sosea cat si pentru cele de teren.

Consumul istoric de combustibil pentru automobilele cu Cutii automate a fost o preocupare, dar o mare parte din aceasta se refera la formele timpurii ale tehnologiei si nu la cele mai recente oferte. Piata vehiculelor comerciale se concentreaza pe executarea la costuri minime si la consumul de combustibil.

Masinile cu Cutii automate sunt foarte populare atat pentru soferii noi, cat si pentru cei experimentati, deoarece in general sunt mai usor de operat decat transmisiile manuale si pot fi mai confortabile pentru calatoriile lungi.

Pentru automobilele de la care se asteapta confort sporit in timpul rularii (zgomote si socuri reduse), conducere mai usoara si forte de tractiune ridicate, este indicat sa se foloseasca Cutii automate. Acesta, comparativ cu o cutie manuala, indeplineste foarte usor aceste cerinte datorita principiului de functionare. Cutii automate sunt compuse din mai multe componente si sisteme care sunt proiectate sa lucreze impreuna intr-o simfonie de tehnologie inteligenta mecanica, hidraulica si electrica, care a evoluat de-a lungul anilor.

Cele mai bune Cutii automate sunt cele care pot face schimbarile de viteza sa se simta fara probleme, oferind soferului o experienta de conducere fara probleme si mai placute, cu o intrerupere minima.

Un avantaj al Cutiei automate il reprezinta monitorizarea tahometrului si nefolosirea schimbatorului manual, permitand conducatorului auto sa mentina ambele maini pe volantot timpul si sa se concentreze mai mult pe drum. Controlul autoturismului la viteze reduse este adesea mai usor cu o operare automata decat manuala, datorita efectului secundar al designului de cuplare a fluidelor fara ambreiaj care determina ca masina sa se miste in timp ce se afla in viteza.

Diferenta majora dintre o transmisie manuala si o cutie automata este aceea ca transmisia manuala blocheaza si deblocheaza diferite seturi de trepte de viteza la arborele de iesire pentru a obtine diferitele rapoarte de transmisie, in timp ce intr-o transmisie automata acelasi set de roti dintate produce toate uneltele diferite raporturi. Ansamblul planetar este dispozitivul care face acest lucru posibil intr-o transmisie automata.

Cutii automate -faciliteaza conducerea prin preluarea deciziei de schimbare a treptei de viteza si lasandu-va sa va concentrati asupra conditiilor rutiere.Cutii automate permit vehiculului sa schimbe angrenajele, transferand astfel puterea de la motor catre axa de actionare in cel mai eficient mod posibil. Aceasta se face prin modificarea raportului de transmisie. In cazul uneltelor inferioare, aceasta creste puterea disponibila, reducand in acelasi timp viteza. Uneltele mai mari, pe de alta parte, reduc puterea si sporesc viteza. Acest lucru permite autoturismelor sa distribuie puterea si viteza in cel mai eficient mod pentru orice situatie data.Cutii automate se adapteaza automat stilului dvs. de conducere in orice moment, pentru ca reduce stresul condusului !