Cursurile de teatru si actorie – o alternativa utila pentru dezvoltarea copilului

Era tehnologiei ne-a acaparat copiii care au devenit tot mai dependenti de gadgeturi. De la jucarii povestitoare, la animale de companie de plus care imita comportamentul celor reale, pana la nocivele telefoane, tablete sau jocuri de genul Nintendo Wii, copiii traiesc tot mai mult departe de realitate, dezvoltandu-si abilitatile in functie de aceste imitatii ale lumii adevarate. Socializarea, integrarea in colectivitate si exprimarea libera in public devin astfel probleme tot mai mari pentru copii, inca de la varste foarte fragede. Tocmai de aceea, activitati extrascolare precum cursurile de teatru si actorie sunt mai mult decat benefice.

Care sunt avantajele inscrierii unui copil la un curs de teatru si actorie?

Cursurile de teatru si actorie nu sunt dedicate celor care isi doresc o cariera artistica pentru copiii lor. Aceste cursuri au scopul de a integra copiii intr-un colectiv, de a le descoperi talente si de a-i ajuta sa se exprime in lumea reala. Prin participarea la cursuri de teatru si actorie, copiii vor dezvolta o serie de abilitati precum:

  • Comunicarea – in urma cursurilor de teatru si actorie copiii vor invata sa comunice, sa se exprime atat din punct de vedere verbal cat si nonverbal. Ei isi vor descoperi propriul organism, expresivitatea si posibilitatea de a exprima prin limbajul corpului un mesaj care sa sustina mesajul verbal transmis in orice context.
  • Dezvoltarea memoriei si a nivelului de cultura generala – cursurile de teatru si actorie vor dezvolta memoria copilului data fiind necesitatea memorarii replicilor atribuite rolului pe care copilul il primeste. Totodata, va imbogati vocabularul cu termeni noi si va retine aspecte legate de literatura internationala apartinand mai multor curente, de autori si cultura tarilor, specifica perioadei in care acestia au trait.
  • Abilitatea de a vorbi in public – dezvoltarea acestei abilitati prin cursurile de teatru si actorie este esentiala pentru conturarea personalitatii si pentru dezvoltarea personala a adultului ce va deveni. Din cauza predispozitiei pentru comunicarea in mediul virtual, copiii dezvolta tot mai multe anxietati, isi pierd increderea in sine si au dificultati in a se exprima in public. Prin participarea la cursurile de teatru si actorie, copiii vor inocula aceste anxietati, vor fi comunicativi si capabili sa rezolve situatiile prin comunicare, chiar si atunci cand aceasta trebuie realizata in spatiul public.

De la ce varsta este indicat sa inscrii copilul la cursuri de teatru si actorie?

Copiii pot urma cursuri de teatru si actorie incepand cu varsta de 5 ani. Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la diferenta de varsta fata de ceilalti copii deoarece scolile de teatru si actorie precum BravissimoArtSchool lucreaza cu copii pe grupe de varsta, struncturandu-le astfel: 5-8 ani, 9-12 ani, 13-16 ani.