Curiozitati din lumea marilor scriitori

Anticariat Carti

Dupa cum bine stim, firul povestirii dintr-o carte este parte din trairile, experientele si framantarile autorului. Ca sa intelegem mai bine sensul a ceea ce scrie, ar trebui sa cunoastem cate ceva despre viata, pasiunile si preocuparile autorilor pe care-i citim.

O lista cu autori si curiozitati din viata acestora probabil ca ar fi de folos sa pricepeti de ce au ales sa scrie ce au scris.

  • James Joyce vorbea fluent limbile engleza, franceza, germana, latina si italiana. De asemenea, putea sa siteasca in engleza veche si norvegiana.
  • Mary Shelley a inceput sa scrie Frankentein cand avea doar 18 ani. Cartea a fost publicata doi ani mai tarziu.
  • Mark Twain a fost vecin apropiat al lui Harriet Beecher Stowe, autoarea cartii „Coliba unchiului Tom”.
  • George Eliot era de fapt o femeie. Mary Ann Evans a scris sub acest nume, deoarece femeile-autor nu erau la fel de apreciate ca barbatii. Sub acest nume, Evand a scris mai multe romane consiferate printre cele mai bune din toate timpurile.
  • Nu numai un autor de renume mondiat, Vladimir Nabokov a fost, de asemenea, un mare iubitor de fluturi. El a fost cercetator in zoologie comparata la Harvard, unde o mare parte din colectia sa de fluturi, exista si astazi.
  • Cormac McCarthy a scris cu aceeasi masina de scris mai mult de 50 de ani. Cand s-a rupt a licitat-o si aceasta a fost vanduta cu peste 250000 de dolari, in 2009.
  • JRR Tolkien a lucrat timp de doia ani la Oxford English Dictionary. El a cercetat si a explicat etimologia cuvintelor care incep doar cu litera W.
  • Mostenirea lasata de William Shakespeare nu consta doar in piesele lui, ci si in contributiile sale aduse limbii engleze. In limba engleza exista cateva expresii, foarte des folosite azi, care apartin acestui autor.

Daca doriti sa va imbogatiti biblioteca cu o carte scrisa de unul dintre autorii enumerati mai sus trebuie sa accesati site-ul https://www.printrecarti.ro si sa intrati intr-o lume a cartilor. PrintreCarti este un anticariat in Bucuresti unde stocul este mereu actualizat  si gasiti oferte de nerefuzatAccesand acest minunat anticariat online nu ai cum sa parasesti site-ul fara a face o comanda cu cartile pe care ti le doresti sa le citesti , mai ales acum la inceput de toamna .