Curiozitati despre dentitia copiilor

Denta Go

Februarie este luna sanatatii orale a copiilor, o perioada in care se aduce in lumina reflectoarelor importanta sanatatii orale a copiilor si in care se promoveaza benficiile unei bune sanatati orale pentru intreaga familie. A va bucura de copii si a-i invata despre beneficiile ingrijirii dintilor lor, va crea o legatura excelenta in relatiile de familie si va construi bazele unui stil de viata sanatos pentru tot restul vietii.

An de an, in scoli, gradinite, cabinete stomatologice si in centrele educationale, se implementeaza campanii care promoveaza sanatatea dentara, iar copiii sunt absolut fascinati de dinti, anatomia acestora si modul in care pot fi ingrijiti pentru a avea o viata cat mai lunga. Copiii adora curiozitatile, mai ales cand acestea dezleaga mistere despre corpul uman.

Cum dintii sunt atat de importanti, merita amintite cateva curiozitati in legatura cu acestia!

  1. Cea mai puternica substanta din corpul uman este smaltul dintilor, motiv pentru care acesta este un super-erou al corpului si al gurii. Un smalt puternic inseamna o protectie mai buna impotriva bacteriilor care cauzeaza carii.

  2. Din pacate, autovindecarea nu este o superputere a dintilor. In timp ce oasele si alte parti ale corpului se pot repara, dintii nu. Din acest motiv sunt necesare vizitele la dentist si o rutina stricta de curatare zilnica a dintilor pentru a preveni deteriorarea.

  3. In timp ce periutele de dinti de astazi au diverse modele si functii distractive (vibratii, cronometru), copiii culturilor antice mestecau coaja de copac sau zdrobeau coaja oualor pentru a-si peria dintii.

  4. Copiii isi incep viata cu 20 de dinti si la maturitate ajung sa aiba 37 de dinti. Cainii au 28 de dinti si ajung la 42, in timp ce pisicile au 26 de dinti si ajung sa aiba 30. Inca se asteapta statisticile in ceea ce priveste numarul dintilor la dragoni!

Pentru o indrumare corecta in ceea ce priveste ingrijirea dentara a copiilor, cereti ajutorul specialistilor de la clinica de stomatologie pentru copii in sector 6, DentaGo. Aici veti primi cele mai informate si personalizate sfaturi, dar puteti avea parte si de cele mai blande interventii de pedodontie la Orizont, sector 6! Site-ul https://www.dentago.ro/ va sta la dispozitie cu detalii!