fbpx

Cureaua – un accesoriu esențial pentru o ținută rafinată

Uneori avem tendința să o uităm și, totuși, cureaua este un accesoriu esențial pentru o ținută. Elegantă, rafinată, sofisticată aceasta iese în evidență ca element central al unui look. Materialul folosit pentru fiecare model de curea dovani.ro este de înaltă calitate: piele naturală combinată cu o cataramă din metal, accesoriul perfect pentru o ținută perfectă.

Cureaua este un accesoriu care a existat aproape întotdeauna. Cele mai vechi modele sunt datate din epoca bronzului. La acea vreme, cureaua nu era un accesoriu pentru strângerea taliei și menținerea unui bun sprijin al pantalonilor, ci un simplu accesoriu decorativ.  Astăzi, cureaua a devenit un accesoriu esențial, care este folosit atât pentru a accesoriza, dar și pentru a armoniza și defini o ținută.

Fie că este un week-end cu prietenii, o întâlnire de afaceri, o ocazie specială sau o cină, purtarea unei curele este cel mai bun mod de a-ți armoniza ținuta. Acesta este motivul pentru care anumite elemente trebuie luate în considerare atunci când alegeți o curea. Pentru a aduce un plus de eleganță, vă recomandăm să evitați imitația de piele și să o alegeți dintr-un material mai nobil, cum este pielea naturală. O cataramă discretă, textura din piele, acestea sunt mici detalii ce fac cureaua esențială în ținută.

În plus, într-un cadru formal, culoarea curelei ar trebui să fie o nuanță puțin mai deschisă decât costumul. Aceasta este o modalitate de a facilita tranziția privirii, deoarece cureaua este de cele mai multe ori ultimul detaliu care completează și echilibrează cromatic ținuta.

Cureaua este mai mult decât un accesoriu de modă, aceasta subliniază silueta, pentru a o pune în valoare, vă permite să evidențiați talia și poate ajuta chiar să schimbați întregul aspect al ținutei. Este important să reglați corect cureaua, aceasta nu ar trebui să fie nici prea largă, nici prea strânsă. O curea prea largă sau prea strânsă vă împiedică să vă simțiți confortabil în îmbrăcăminte.

Ar trebui să nu fie strânsă nici prea sus și să țină pantalonii pe șolduri, deoarece o curea prea înaltă, pe lângă faptul că te va face să te simți inconfortabil, încrețește și haina, un lucru care nu este foarte estetic.

Dacă ești mai robust, cureaua nu trebuie să atragă atenția asupra taliei. Acesta este motivul pentru care culorile strălucitoare și curelele supradimensionate sunt adesea alegeri proaste. Este recomandat să asociezi culoarea curelei cu cea a pantofilor, pentru a-ți prelungi picioarele.

Țineți cont de faptul că o curea are și o cataramă care este foarte importantă, prin urmare, cureaua trebuie să respecte o anumită armonie și în această perspectivă.

Atunci când alegeți o curea, trebuie să țineți cont de stilul personal și de ținuta cu care doriți să o purtați. Pe site-ul dovani.ro veți găsi mai multe modele de curele care să vă reflecte cel mai bine personalitatea și să se potrivească stilului personal.

Cureaua pentru bărbați este cel mai important accesoriu într-un look. Cu toții avem o curea în dulap! Chiar dacă pantalonii și blugii noștri se mențin bine și fără ea, și chiar dacă nu o observăm neapărat, acest accesoriu este cel care dă stil unei ținute rafinate.