Cuptoarele de patiserie, un must have pentru cafenele și ceainării profitabile

Una dintre cele mai la modă afaceri din domeniul HoReCa îl reprezintă astăzi cafenelele și ceainăriile.

Deja s-a confirmat faptul că acesta este un tip de business care poate să ofere venituri stabile antreprenorilor, fiind foarte profitabil și pentru tine, dacă îți găsești o nișă potrivită.

Mai mult decât o ceainărie sau o cafenea clasică

Ce-ai spune, de exemplu, de o ceainărie unde clienții să poată petrece niște ore minunate în compania unor cărți de dezvoltare personală pe care chiar tu să le pui la dispoziție în mod gratuit? Sau de o cafenea unde să organizezi și niște cursuri pe această temă la modă într-o sală anume pregătită pentru desfășurarea unor astfel de evenimente?

Ori poate îți surâde mai mult să deschizi un local unde clienții să poată să facă și donații pentru diverse cazuri sociale. Ce zici de ideea asta?

Da, s-ar putea să spui că deja există destule astfel de localuri deschise în România, mai ales în orașele mari precum: București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu. Așa este, dar parcă niciodată nu sunt destule, nu-i așa?

Dacă deja te-ai fixat asupra unui astfel de tip de investiție, dacă ai găsit deja și amplasamentul ideal, va trebui în mod obligatoriu să achiziționezi și dotările necesare, noi și moderne, care să îți permită să acoperi cererile diverse ale consumatorilor prin produsele pe care le vei oferi. Mai ales că aici vor veni prioritar anumite segmente de clienți, cu un nivel înalt de pregătire și de așteptări.

În afară de ceai și cafea, ai putea să vinzi în cafeneaua sau ceainăria ta și diverse deserturi și gustări preparate chiar în bucătăria profesională de care dispui, ceea ce ar putea să crească gradul de satisfacție al acelora care vor trece pragul unității, dar și sumele de bani pe care ei le vor cheltui aici cu plăcere.

Un cuptor de patiserie, echipamentul HoReCa ce îți poate crește profitul rapid

Unul dintre echipamentele absolut necesare în orice bucătărie profesională este cuptorul. Acest tip de utilaj poate fi achiziționat acum de la distribuitorii din țară fără probleme. La TC Romania Crown Cool, de exemplu, găsești modele foarte diverse, extrem de performante, dintre care îl poți alege exact pe acela care îți trebuie.

Cu toate că poate ai fi tentat să îți achiziționezi un cuptor gastronomic, bun la toate, un cuptor pentru patiserie cu convecție ar trebui să existe obligatoriu în bucătăria cafenelei sau ceainăriei tale.

Un astfel de echipament specializat are avantajul important că poate menține o temperatură uniformă în interior. Distribuirea căldurii se realizează prin intermediul unui sistem de ventilație anume proiectat, cu ajutorul căruia aerul fierbinte se răspândește în interiorul întregii camere de coacere.

În acest mod, toate preparatele de patiserie și cofetărie vor fi gătite perfect, cu aceeași viteză și la aceeași temperatură, indiferent de poziționarea lor pe tavă (la mijloculul acesteia sau mai la margine).

În plus, cuptoarele pentru patiserie de ultimă generație permit personalului ce le utilizează setarea cu finețe a temperaturii și a timpului de coacere, având inclusiv cronometru pentru oprirea automată.

Un astfel de cuptor special cu convecție este anume proiectat pentru a oferi specialiștilor patiseri posibilitatea unui bun control vizual al procesului de coacere prin geamul ușii compartimentului iluminat în interior.

Izolația termică fiabilă asigură uniformitatea coacerii prin menținerea unei temperaturi constante în timpul pregătirii produselor destinate clienților din unitatea HoReCa respectivă. În plus, în acest mod se fac și economii la energia electrică.

Dacă vrei un astfel de echipament de copt profesional, apelează la specialiștii TC Romania Crown Cool ce îți vor putea face cele mai bune recomandări de achiziție în raport cu nevoile pe care tu le ai în localul pe care îl deții.