fbpx

Cum trebuie sa actionezi in situatia unei urgente stomatologice?

Persoanele care se prezinta la cabinet sau clinica cu urgente stomatologice sunt adesea panicate si de cele mai multe ori nu cunosc motivul pentru care au ajuns in situatia respectiva. Acestea trebuie sa stie faptul ca urgentele stomatologice pot aparea la orice varsta, fiind intotdeauna cauzate de o serie de factori, fie ca e vorba de o igiena orala precara sau ignorarea unei probleme vechi.

Pe scurt, urgenta stomatologica reprezinta o urgenta de ordin medical, caracterizata prin leziuni la nivelul cavitatii bucale. Astfel, o urgenta stomatologica vizeaza nu numai durerile dentare, ci si leziunile la nivel de obraji, limba, gingie si buze.

Ce pasi trebuie urmati in cazul unei urgente stomatologice?

Persoana care se afla in situatia unei urgente stomatologice trebuie sa ramana in primul rand calma. Este necesar sa ia legatura cat mai repede cu medicul stomatolog, care o va indruma. Daca la nivelul fetei exista umflaturi, se pot aplica comprese reci. Nu este indicat sa se administreze antibiotice fara indicatia medicului si nici sa se intervina neprofesionist, spre exemplu in cazul unui dinte extrem de mobil. Daca o persoana si-l scoate singura, se poate confrunta cu infectii si sangerari.

Urgente stomatologice | clinici dentare in Bucuresti | PlazaDent.ro

Urgente stomatologice

Care sunt cele mai frecvente urgente stomatologice?

Printre cele mai frecvente urgente stomatologice cu care oamenii se prezinta in cadrul unei clinici dentare in Bucuresti se numara urmatoarele afectiuni:

  • abces dentar: in cazul abcesului dentar, adica aparitia unei pungi cu puroi la nivelul dintelui sau gingiei, trebuie sa se curete zona afectata cat mai bine, dupa care se urmeaza indicatiile medicului stomatolog;

  • dinte rupt: in situatia unui dintre rupt sau fracturat, este nevoie de prezentarea urgenta la medicul stomatolog si de pastrarea fragmentului dentar, existand posibilitatea ca dintele sa poata fi reconstruit daca se intervine rapid;

  • sangerari: in urma unei inflamatii dentare sau a unei extractii, este posibil sa apara si o inflamatie la nivel gingival. Persoana care se confrunta cu sangerarea gingiilor trebuie sa evite periajul agresiv, sa foloseasca comprese sterile si sa apeleze la stomatolog.

La clinica stomatologica PlazaDent.ro medicii stomatologi se ocupa in timp util de rezolvarea urgentelor stomatologice de orice tip, oferind solutii si asigurand tratamente moderne.