Cum te pot ajuta constelatiile sistemice in afaceri ?

Imagineaza-ti o situatie in care poti privi la afacerea ta sau la o situatie de la locul de munca, in care poti observa – vizualiza si experimenta – care sunt planurile profunde ale dinamicii situatiei tale.
Raspunsul pe care il obtii te atinge emotional si intelectual ( adica ai un insight ), acea situatie devine mai armonioasa si tu devii constient de optiunile tale.
Asa lucreaza metoda constelatiilor sistemice pentru afaceri si locul de munca.
Constelatiile sistemice sunt o metoda efectiva, excelenta, pentru a descoperi dinamicile situatiilor de la locul de munca, atat pentru angajatori cat si pentru angajati. Constelatiile reprezinta un proces eficient in care privesti situatia actuala din perspective diferite si care iti arata care sunt solutiile posibile pentru management, team leaderi, HR, angajati, mici afaceri si parteneriate.
Folosind metoda constelatiilor pentru afaceri poti:
• sa identifici dinamica unei situatii
• sa descoperi rezolvarea intr-o singura sesiune
• sa rezolvi problema fara ca alte persoane sa fie de fata
• sa analizezi o problema obiectiv, prin intermediul unor reprezentati sau a unor simboluri
Constelatiile pentru afaceri pot usor descoperi si rezolva problemele de munca dintre angajatori si angajati. Aceasta metoda devine tot mai folosita in intreaga lume, datorita solutiilor elegante oferite de ea.
Constelatiile pentru afaceri reprezinta un ajutor de nadejde si pentru Team Manageri. Poate esti gata sa utilizezi ultimele tehnologii, proceduri de management, metode de marketing sau strategii psihologice dar inca cauti o cale de a imbunatati comunicarea si sistemul de relationare de la locul de munca.
Te-ai intrebat vreodata:
• ce mesaje inconstiente transmiti echipei tale si clientilor ?
• cum merg relatiile de afaceri ?
• poti face ceva ca sa imbunatatesti relatiile de afaceri?
• ce mai poti sa faci ca sa-ti ajuti echipa?
Poti sa-i ajuti prin seminarii sau sesiuni private, confidentiale, pentru cei care experimenteaza dificultati in cadrul organizatiei si sa dai posibilitatea ca organizatia sau echipa ta sa cunoasca armonia. Atat companiile mici cat si comnpaniile mari, folosesc metoda constelatiilor sistemice pentru afaceri, in vederea obtinerii armoniei la locul de munca precum si pentru a imbunatati eficienta.
Constelatiile pentru afaceri ar putea fi o metoda si pentru tine cititorule, pentru a iesi din diferite dificultati, gasind solutiile cele mai bune. Poti alege sa faci asta intr-un grup sau sa beneficiezi de o sesiune privata.

Nota: Metoda constelatiilor sistemice pentru afaceri porneste de la terapia constelatiilor familiale, dezvoltata de Bert Hellinger. Aceasta este o forma avansata de terapie pe termen scurt care ajuta persoana sa-si gaseasca traiectoria vietii sale si locul sau natural in sistemul familial.

Fiecare participant din grup este invitat sa creeze o constelatie a familiei sale originare si prezente cu ajutorul altor membrii din grup. In acest fel dinamica relatiei familiale si identificarile specifice dintre diversi membrii ai familiei devin vizibile. Odata ce ai un insight despre tiparele comportamentale si complicatiile emotionale din cadrul familiei tale, acest lucru conduce la o dizolvare a acestora.

Munca si interventia terapeutului, chiar daca pare la prima vedere foarte simpla, are o influenta profunda asupra stratului adanc al mintii si sufletului nostru.

Facilitator constelatii sistemice pentru afaceri : Mihaela Popa – psiholog si psihoterapeut, life & coach business.