fbpx

Cum te poate ajuta un nutritionist?

​Ai nevoie de un nutritionist?

Ar trebui sa soliciti ajutorul unui nutritionist? Depinde…

Iti doresti un stil de viata mai sanatos? Poate ca ai nevoie de ajutor specializat pentru a pierde in greutate. Sau poate ca ai o problema de sanatate. Un nutritionist Bucuresti poate fi alegerea potrivita. Dar cand ceri ajutorul unui profesionist intr-un domeniu al sanatatii, trebuie sa fii sigur ca este specialistul potrivit pentru tine.

Este vorba de sanatatea ta pana la urma. Si meriti tot ce este mai bun.

​Ce este nutritionistul?

Dupa cum spune si numele, nutritionistul este un om specializat in nutritie, un profesionist din domeniul sanatatii calificat sa ofere pacientilor indrumari pentru o alimentatie sanatoasa si un stil de viata sanatos. Acesta are experienta academica pentru a oferi sfaturi de sanatate si dieta sustinute de dovezi stiintifice. In acest fel, el isi poate sprijini pacientii catre o sanatate mai buna.

Nutritionistii sunt experti in nutritie si sanatate, dar nu sunt medici. Asadar, nu sunt instruiti sau calificati pentru a diagnostica, trata sau gestiona afectiuni medicale. Acestea fiind spuse, nutritionistii lucreaza cu persoane cu afectiuni preexistente.

​Rolul nutritionistului

Nutritionistul este un profesionist din domeniul sanatatii care, pe baza unor date stiintifice, isi instruieste pacientii in asa fel incat acestia sa isi imbunatateasca sanatatea privind obiceiurile alimentare si stilul de viata. Mai exact, nutritionistul alcatuieste pacientului dieta si planurile de masa, il sprijina si motiveaza in ceea ce priveste nutritia, ii ofera instructiuni de gatit si educatie in elementele fundamentale ale nutritiei.

O dieta sanatoasa poate furniza toate vitaminele si mineralele de care majoritatea oamenilor au nevoie. O exceptie notabila la noi in tara este vitamina D, “vitamina soarelui”. Daca nutritionistul iti recomanda sa iei un supliment, acesta ar trebui sa fie aprobat de catre medic. De mentionat ca obiectivul principal al unui nutritionist de incredere este imbunatatirea dietei, nu vanzarea suplimentelor.

Nutritionistii vor varia in abordarea lor. Personalitatea lor, educatia si antecedentele nutritionale, stilul de comunicare, cunostintele in stiinta alimentatiei, abilitatile de gatit si experienta de viata le vor influenta stilul de consultatie. Este important sa iti placa si sa ai incredere in abordarea nutritionstului cu care lucrezi. Pentru ca relatia cu acesta poate dura o perioada semnificativa de timp. Iar consultatiile de nutritie pot atinge unele probleme destul de personale. Este esential ca nutritionistul tau sa poate empatiza si sa se poata raporta la situatia ta.