fbpx

Cum te ajuta un carucior de copii sa ai grija de cel mic in cel mai confortabil mod

Intrebarea cum aleg caruciorul potrivit pentru copilul meu ne “chinuie” pe toate atunci cand stim ca urmeaza sa avem un copil. Eu consider ca, inainte sa luam decizia finala, trebuie sa avem in vedere urmatoarele: siguranta copilului pe timpul transportului cu carutul, marimea, greutatea carutului si manevrabilitatea acestuia.
Carutul este necesar inca de la externarea mamicii cu copilul din spital. Asa ca ar fi bine ca pana atunci parintii sa se asigure ca au ales si au in casa caruciorul dorit.
Marimea si greutatea carutului sunt foarte importante pentru mamica. Acesta trebuie sa aiba dimensiunea potrivita pentru a intra in lift (in cazul in care nu stati la parter sau la casa), pentru a intra cu usurinta in mijloacele de transport in comun sau in portbagajul masinii.
Pentru mine este foarte importanta greutatea carutului. Prefer un carucior usor, pe care sa il pot urca si cobori singura atunci cand nu am pe nimeni prin preajma sa ma ajute.
Manevrabilitatea este alta caracteristica foarte importanta de care trebuie sa tinem seama cand alegem caruciorul. Este bine sa alegem un carut care se strange repede si se monteaza la fel. Iar atunci cand se strange sa fie cat mai mic pentru a ocupa cat mai putin loc atunci cand il transportam cu noi in concediu sau chiar pe distante scurte.
Majoritatea carucioarelor au trei parti:
-landou, care este recomandat pana cand copilul atinge greutatea de 9 kg;
-scaunul caruciorului, care este recomandat dupa 9 kg si pana cand copilul refuza sa mai stea in carut si doreste sa mearga pe piciorusele lui sau pana la 3 ani asa cum zic majoritatea producatorilor;
-scaun auto, care se poate folosi inca de la varsta de 0 luni, pentru a-l transporta pe bebe in siguranta.
Expozitiile gen Baby Expo vin in ajutorul proaspetilor parinti care doresc sa vada ofertele de pe piata in materie de carucioare. In cadrul acestor expozitii parintele poate testa mai multe carucioare pana sa il aleaga pe cel potrivit.
La Baby Expo din martie am avut ocazia sa testez cateva carucioare. Mai jos vi le prezint pe cele care au indeplinit criteriile enumerate mai sus.
Scaunul caruciorului are inclinarea reglabila si se poate monta cu fata sau cu spatele spre parinte. Deoarece acest carucior este indicat incepand cu varsta de 6 luni a bebelusului, parintele va trebui sa achizitioneze separat un landou (care va fi folosit pana la varsta de 6 luni a bebelusului) precum si un scaun de masina.
Atat landoul cat si scaunul de masina se pot gasi la Bebe Confort si se pot monta pe cadrul caruciorului Quinny Buzz.
Am testat acest carucior de nou nascuti la Baby Expo si pot spune ca este foarte usor de manevrat, se pliaza pana aproape de sol si intra cu usurinta in portbagajul masinii. Pretul lui, impreuna cu cele trei piese, ajunge in jur de 900 euro. Este disponibil in mai multe culori: rosu, albastru, roz, negru, gri.
Ce ar mai fi interesant de spus despre acest carut este ca bara de impins este ajustabila, putand fi facut mai scurt atunci cand intram intr-un spatiu mai mic.