Cum si de ce sa apelezi la o operatie de rinoplastie

6 ianuarie 2016
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Interventiile chirurgicale estetice frecvente primavara sunt cele care pregatesc pacienta pentru vacanta, de exemplu implantul mamar sau liposuctia, dar interventia chirurgicala recomandata din punct de vedere medical primavara este corectia nasului sau rinoplastia.

Ce inseamna mai exact operatia de rinoplastie?

Rinoplastia este interventia chirurgicala care urmareste modificarea dimensiunilor si formei nasului in armonie cu restul fetei. Rinoplastia poate interesa intregul nas sau o parte a acestuia. De exemplu, desfiintarea cocoasei, reducerea varfului nasului si marirea nasului pentru imbunatatirea aspectului din profil cu ajutorul implantelor sau grefelor. Prin rinoplastie se mai pot corecta malformatii sau defecte posttraumatice.

Rinoplastia este una dintre cele mai dificile interventii din cadrul chirurgiei plastice, fiind o interventie ce se face prin abordare oarba in cazul rinoplastiei inchise. Rezultatul final este evident dupa luni sau chiar ani, timp in care nasul va suferi transformari permanente. Trebuie realizata o examinare meticuloasa preoperatorie, inclusiv rinoscopia anterioara si posterioara, pentru a depista eventualele anomalii septale si obstructia nazala ce vor fi corectate in acelasi timp operator sau inainte.

Cea mai importanta functie a nasului este respiratia, de aceea, o rinoplastie cu scop estetic nu se face niciodata pe un nas cu probleme respiratorii.

Aceasta interventie se poate face cu pacientul internat sau ambulator. Operatia poate fi facuta sub anestezie locala sau generala. In interventiile cu anestezie locala, pacientului ii va fi anesteziata doar regiunea nazala si va putea comunica cu chirurgul pe tot parcursul operatiei care consta in dezlipirea partilor moi de pe scheletul osteocartilaginos si modelarea scheletului osteocartilaginos pentru a obtine forma dorita. Rinoplastia poate fi inchisa, interventia realizandu-se prin incizii in interiorul nasului (se vindeca cu cicatrice invizibile) si deschisa, care presupune prezenta unei cicatrice minore la baza nasului, metoda fiind preferata in cazul unor operatii complexe.

Postoperator, pacientul poate simti durere la nivelul nasului sau o durere surda de cap ce poate fi combatuta medicamentos. Aplicatiile reci locale si imobilizarea la pat cu capul ridicat combate edemul si implicit durerile. Apare un edem (umflatura) care va fi maxim in ziua a treia postoperatorie, si un grad mai mare sau mai mic de echimoze (vanatai). Postoperator se mentine o atela la nivelul nasului si un tamponament endonazal.

Pacientii care au suferit operatia de rinoplastie se pot intoarce la activitatile lor la o saptamana de la operatie. De asemenea, postoperator, chirurgul va recomanda pe o perioada de una-doua luni de zile respectarea unor indicatii pentru evitarea anumitor activitati si expunerea la anumiti factori de mediu.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram