fbpx

Cum se prelucreaza o traversa lemn?

traverse de cale ferata Pamirco

Caile ferate avand la baza o traversa lemn asigura un randament sporit intregului transport feorviar. Folosindu-se doar lemn de esenta tare, traversa capata o rezistenta si durabilitate naturala care rezista de pana la 20 de ani. Cum se prelucreaza totusi o astfel de traversa si care sunt pasii spre obtinerea calitatii?

Cum se prelucreaza o traversa lemn?

Traversa este una dintre cele mai cunoscute elemente de sustinere a cailor ferate. Achizitionata de sute de ani si pana acum, traversele joaca cel mai important lor de legare a sinelor intre ele, printr-un sistem de prindere. La baza, toata greutatea feroviara este preluata de traverse si mentinuta in echilibru pe intreaga durata a transporturilor.

Importanta traverselor creste cu cat calitatea transportului depinde de eficienta lor. In acest context, modul de prelucrare a unei traverse este cel definitoriu. Lemnul este un material care se prelucreaza in baza unor etape esentiale pentru a nu-i pierde cele mai importante caracteristici. Fiind de structura naturala si organica, lemnul detine o rezistenta si durabilitate proprie care pot fii imbunatatite prin metodele de prelucrare corecte.

O traversa din lemn se prelucreaza in baza a 3 etape principale si cele mai importante precum, taierea, rindeluirea si impregnarea. Lemnul trebuie pregatit cu atentie inainte de a fii predat constructiilor de cai ferate.

Traversa lemn de esenta tare – care sunt pasii productiei?

La fel cum mentionam anterior, primii pasii in productia traverselor din lemn este taierea, rindeluirea si impregnarea produselor. Cea din urma etapa se realiza cu un creozot de calitate inalta pentru a defini o performanta inalta a traverselor. Fiecare proces de prelucrare este realizat cu scopul de a prelungi durata de utilizare a traverselor.

In cadrul fabricii Pamirco, traversele trec inclusiv prin uscarea artificiala a lemnului, realizata cu ajutorul a 6 uscatoare de ultima generatie si inclusiv aburirea traversei cu un aparat modern special pentru prelucrarea lemnulu. Etapele de modernizare a traversei cresc in mod vizibil calitatea produsului.

Traversele Pamirco sunt confectionate pentru fiecare tip de ecartament, fiind si cele care respecta in totalitate reglementarile impuse la nivel international. Traversele Pamirco sunt solutia avantojoasa care ofera beneficii pe termen lung. Prelucrate in baza celor mai moderne si inovative proceduri, traversele Pamirco sunt la mare cerere inclusiv la nivel international.

Railway sleepers si cel mai bun material de traverse

Cand vine vorba despre productia acestor elemente de rezistenta, foarte multi consumatori se intreaba de materialul cel mai potrivit pentru fabricare. Daca ar fii sa ne ghidam dupa ce spun specialisti, vom observa ca foarte multe studii de piata demonstreaza ca lemnul este unul dintre cele mai eficiente materiale pentru fabricarea traverselor de durata.

Spre deosebire de traversa din beton, de exemplu, lemnul este si mult mai econom. In momentul deteriorii unei traverse din beton, producatorul intervine asupra intregii infrastructuri de cai ferate, ceea ce automat duce la costuri suplimentare. In ceea ce priveste traversa din lemn, inlocuirea se realizeaza foarte usor si accesibil, fara a interveni asupra structurii principale.

Lemnul, in special cel de esenta tare folosit in mod corect pe traversele de cale ferata, este unul dintre cele mai dure si rezistente materiale. Lemnul are capacitatea de a prelua intreaga greutate feroviara si de a-i oferi siguranta si elasticitate. Rezistenta si durabilitatea acestui material sunt naturale si pot fii imbunatatite sau prelungite prin intermediul prelucrarii profesionale.

Railway sleepers – comanda traverse de la cei mai buni

Achizitionarea celor mai bune traverse poate fii o provocare daca nu ne documentam atat cat este nevoie. Pamirco Manastiur este unul dintre productorii din Romania cat si de la nivel international, care se ocupa de fabricarea moderna si inovativa a traverselor din lemn. Avand la baza o experienta de peste 15 ani in productia lemnului si o echipa implicata in obtinerea traverselor de inalta calitate, Pamirco s-a dezvoltat la nivel global datorita profesionalismului cu care lucreaza.

Implicare, devotament, promptitudine, materiale de inalta calitate si servicii profesionale in baza carora traversele din lemn au ajuns astazi o solutie durabila si eficienta de constructie a cailor ferate.

Cele mai bune traverse de pe piata le gasesti la Pamirco Manastiur, intr-o paleta diversificata si accesibila pentru nevoile tale – traverse normale de cale ferata, traverse pentru poduri, traverse pentru macazuri si in final cele pentru incrucisari. Cea mai buna solutie pentru constructii rezistente in timp este Pamirco!