Cum se poate trata acneea adultului cunoscuta drept rozacee

21 septembrie 2012
Autor:
dowmedia08

Cunoscută ca fiind o condiţie a adolescenţei, acneea se întâlneşte şi printre persoanele mature producând inconvenienţe estetice şi emoţionale. Se estimează că aproximativ 90% din adolescenţi, 50% din femeile adulte şi 25% din adulţi suferă de această afecţiune a pielii. Dr. Anca Doboş foloseşte tehnologie de ultimă oră în soluţionarea unei probleme curente, enumerând situaţii şi factori ce duc la formarea, întreţinerea sau agravarea acestei condiţii dermatologice.

Acneea este cea mai răspândită boală dermatologică ce constă într-o afecţiune a epidermei care apare în urma unei hipersecreţii a glandelor sebacee. Cunoscută ca condiţie medicală printre adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, se estimează că peste 40 de milioane de persoane din lumea întreagă suferă de o formă sau alta de acnee. Doamna doctor Anca Doboş precizează că această maladie este întâlnită mai des în rândul femeilor comparativ cu bărbaţii, rata de incidenţă fiind 3:1.

Factorii apariţiei acneeei

De la apa cu care ne spălăm pe faţă, aerul cu care intrăm în contact până la alegerile gastronomice, toate reprezintă influenţe în niveul de sănătate al tenului. Dr. Anca Doboş enumeră printre aceşti factori: celule de piele moartă, sebumul în exces, înmulţirea bacteriilor precumşi componenta hormonală care diferă de la persoană la persoană. Nici expunerea la soare sau băile în piscinele cu apă murdară nu sunt lucuri care trebuiesc trecute cu vederea când vine vorba de o piele sănătoasă.

„O vizită anuala la medicul dermatlog este foarte importantă şi chiar neceasară pentru a depista în timp util posibilele erupţii sau anormalităţi. După expunerea îndelungată la soare sau după ce pielea intră în contact cu un aer poluat şi plin de impurităţi, coşurile nu întârzie sa apară”, mărturiseşte specialista în dermatologie Dr. Anca Doboş.

Acneea rozacee- specifică persoanelor cu vârsta între 30 şi 60 de ani

Rozaceea este o afecţiune des întâlnită la persoanele de mult trecute de vârsta adolecenţei care se manifestă după expunerea la căldură, la lumina soarelui sau la stres. Pe lângă cei trei factori principali, Dr. Anca Doboş afirmă că şi consumul unor alimente în cantităţi mari pot întreţine această afecţiunie dermatologică. Pe acestă listă se află alimente precum: ciocolata, roşiile, băuturile calde, carnea picantă, spanacul, bananele, carnea marinată, usturoiul, ardeiul, berea, brânza, iaurtul, smântâna şi dozele mari de vitamina B6 şi B12.Acneea rozacee poate fi determinată şi de anumite modificări ale reactivităţii vasculare, ale compoziţiei şi structurii ţesutului conjunctiv de la nivelul dermei.

„Acneea nu este o stare gravă de sănătate, dar cel mai adesea prosuce disconfort la nivel emoţional şi estetic. Primele semne ale acneei nu trebuiesc trecute cu vederea, deoarece pot avansa la o formă mai severă. Punctele negre, albe sau coşurile sunt faze incipiente care doar uneori pot degenera în leziuni profunde, numite chisturi”, susţine Dr. Anca Doboş, Clinica Hyperion, Galaţi.

Numită şi „acneea adultului”, rozaceea se manifestă prin iritarea şi înroşirea pielii în zona gâtului, feţei sau decolteului, usturime şi apariţia unor pustule pe tegumentele obrajilor, nasului, buzelor sau în jurul gâtului. Pielea devine foarte sensibilă, uscată şi crăpată.În cazuri izolate, rozaceea poate evolua până la rinofimă, stagiu în care mici vase cutanate se dilată şi formează papulopustule pe faţă.

Atunci când apare un coş, cel mai adesea suntem tentaţi să îl stoarcem, fără să ne dăm seama că în acel moment pereţii foliculului suportă o presiune imensă. Când aceştia se sparg, grăsimea care conţine microbi se împrăştie în dermă cauzând apariţia mai multor coşuri. Clinica Hyperion din Galaţi vine cu tratamente dermatologice care nu prevăd efecte secundare bazate pe terapia cu lumină laser (IPL, UV sau LED) menite să combată acneea rapid şi sigur. Bineînţeles, în funcţie de fiecare pacient în parte, se administrează si tratamente medicamentoase, tablete sau soluţii locale.

Despre Dr. Anca Doboş

Dr. Anca Doboş este un renumit medic primar în dermato-venerologie. Posedă numeroase cunoştinţe acumulate în urma studiilor efectuate atât în ţară, cât şi în străinătate, având comepetenţe în colposcopie, laser chirurgical şi dermatologie computerizată.

Efectuează controale pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală, a cancerului de col uterin şi infecţiei cu HPV. Dr. Anca Doboş oferă tratamente pentru rejuvenare facială, injecţii de umplere şi volum facial şi epilări definitive la clinica Hyperion din Galaţi.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.drdobosanca.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram