Cum se planuieste un serviciu funerar?

www.servicii-funerare-nonstop.ro

Atunci cand un prieten sau o persoana draga noua moare, inmormantarea este de asteptat sa aiba loc in curand. Acest lucru poate fi un moment destul de stresant. Sunteti indurerat si aveti o mare responsabilitate, preluand sarcina de a face aranjamentele funerare pentru cineva care va intereseaza.

Adysim va va arata pasii de a organiza o inmormantare — de la primele apeluri atunci cand cineva moare, pana la problemele administrative si financiare care trebuie tratate dupa inmormantare. Aici gasiti informatii care va pot ajuta sa intelegeti ce pasi trebuie sa fie facuti in caz de deces.

Planificarea unei inmormantari nu este niciodata usoara. Incercarea de a planifica o ceremonie care respecta dorintele celui decedat si a tuturor membrilor familiei implicate este complicata, iar realizarea ei in conditii atat de stresante o face sa fie mult mai dificila. Cu siguranta e greu sa gestionati emotiile in timp ce aveti grija de toate detaliile care tin de organizarea unei inmormantari. Cu unele planificari adecvate si cateva sfaturi, procesul de inmormantare poate fi facilitat tuturor celor implicati. Pur si simplu amintiti-va aceste lucruri si veti putea sa va onorati memoria celui iubit in mod perfect.

Ce trebuie luat in considerare?

  1. Comunicarea este cheia — Atunci cand planificati o inmormantare pentru persoana iubita, este important sa luati in considerare dorintele fiecarui membru al familiei. Daca cel trecut in nefiinta a documentat dorintele de inmormantare inainte de a inceta din viata, atunci aveti o indicatie de urmat si majoritatea membrilor familiei se vor implica cu usurinta in plan. Dar daca decedatul nu si-a exprimat anterior dorintele pentru inmormantarea lui, atunci este de datoria familiei sa decida cum va arata.
  2. Intrucat o inmormantare este o parte atat de importanta a procesului funerar total, este important sa luam in considerare opiniile tuturor. Pastrati liniile de comunicare deschise si incercati sa luati decizii obiectiv si rational. Lucrati pe un plan de inmormantare care va permite fiecaruia sa-si exprime durerea.
  3. Scrieti un necrolog semnificativ — Lucrati cu membrii familiei pentru a scrie un necrolog semnificativ pentru persoana iubita. Acordati-va timp sa reflectati asupra celor mai importante aspecte ale vietii pe care doriti sa le memorializati. Creati o lista de persoane ale caror nume ar trebui incluse in necrolog. Decideti ce ziare sau site-uri web veti alege pentru a publica necrologul.
  4. Vorbiti despre bani — Costurile unei inmormantari pot creste rapid, asa ca nu fiti timizi atunci cand se vorbeste de bani. Nu va doriti sa va intoarceti de la o inmormantare doar pentru a gasi o serie de facturi in posta. De asemenea, nu veti dori sa va aflati intr-o criza financiara numai din cauza unei inmormantari. Fiti realist cu privire la ceea ce va permiteti sa cheltuiti si fiti confortabil in ceea ce priveste anumite obiective bazate pe bugetul dvs. Ajungeti la membrii familiei care va pot ajuta sa castigati o parte din costuri.

Cel mai important, cercetati optiunile. Preturile se pot schimba drastic de la o casa de inmormantare la alta, deci adunati informatii din mai multe locuri. Asigurati-va ca toate costurile sunt enumerate in mod clar in avans, astfel incat sa nu existe surprize. Obtineti un contract care include orice taxe suplimentare, care ar putea include totul, de la costurile de transport pana la orele de vizitare la salariile personalului.