Cum se ingrijeste o plantatie de Goji?

Plantatie sanatoasa de Goji

In prezent, tot mai multi romani sunt orientati catre o alimentatie bio, sanatoasa, atat pentru copiii lor, cat si pentru ei insisi. Recent, din aceastadieta bio rareori se intampla sa lipseasca minunatul fruct goji, cu numeroasele sale beneficii asupra sanatatii.

Povestea din spatele platformei www.gojibiobrasov.ro a inceput dintr-o afacere de familie, pentru ca treptat sa ajunga un proiect de amploare. Plaantatia Goji Bio Brasov foloseste materiale saditoare de calitate, omologate ISTIS si mai ales certificate ecologic.

Care sunt beneficiile pentru sanatate ele consumului de fructe goji?

Datorita multiplelor beneficii pentru sanatate, Goji mai este cunoscut si ca fructul minune. Acest fruct are un raport imens de nutrienti, ce ajuta la tratarea unui numar considerabil de boli, precum si in combaterea cu succes a efectelor imbatranirii.

Un mare avantaj al fructelor de goji este faptul ca acestea au numerosi antioxidanti, esentiali pentru sanatate si pentru obtinerea unei infatisari proaspete, tinere. Pe langa antioxidanti, goji contine numeroase vitamine si minerale esentiale pentru o functionare optima a organismului uman, precum magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru si vitaminele A, B2 si B6.

Inca din China Antica s-a stiut faptul ca fructul de goji contine cei mai multi antioxidanti. De exemplu, desi minuscul in comparatie cu o portocala, contine de 500 de ori mai mult vitamina C decat acestea.

Care sunt beneficiile unei diete in care integrezi fructele de goji?

O dieta care contine, printre alte produse bio, si fructe de goji intareste sistemul imunitar si reduce de asemenea anxietatea si oboseala. De asemenea, pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca memoria, consumul de goji este de un real ajutor.

Cum se ingrijeste o plantatie de goji?

Daca vrei sa incepi aceasta afacere este foarte important sa stii cum sa ingrijesti plantatia de goji.

  • O ingrijire elementara a acestei plantatii include taierea, necesitatea controlarii eventualelor boli, precum si densitatea de plantare.
  • O ingrijire corecta a plantatiei de goji asigura intrarea pe rod de obicei in anul 2 de la plantare.

In general, exista doua modalitati de plantare a unui arbust de goji: prin utilizarea unui arac sau a unui spalier.

Atunci cand alegi sa cultivi goji ajutandu-te de un arac, te vei bucura de faptul ca poti culege mai rapid fructele de goji si de asemenea vei avea oportunitatea de a interveni mai usor atunci cand situatia o cere. Daca doresti sa ai parte de o gradina armonioasa, este indicat sa setezi o distanta minima intre arbustii de goji de aproximativ 1.5 metri.

Exista, desigur, anumite avantaje ale cultivarii prin intermediul spalierelor. Daca optezi pentru aceasta varianta de cultivare, vei observa ca obtii rezultate mai bune decat in cazul primei metode, deoarece vei putea permite arbustilor o densitate mai mare a plantarii. In general, in cazul acestei cultivari se poate spune ca inaltimea tulpinii este stabilita de inaltimea primei sarme de prindere a spalierului.

Indiferent daca optezi pentru cultivarea de goji prin arac sau prin spaliere, o buna ingrijire a plantatiei te va ajuta sa descoperi in micile fructe de ce se spune ca “esentele tari se tin in sticlute mici”.