Cum se fierb perfect pastele si ouale

Astazi, toata lumea este pasionata de bucatarie. Showurile culinare de pe micul ecran a transformat publicul in persoane care incearca sa fure secrete de la chefi, pe care sa le puna in practica in propria bucatarie. Mai mult decat atat, tot mai multi romani merg la cate o scoala de bucatari pentru a deveni tot mai priceputi si a putea impresiona cunoscutii.

Pentru ca nu strica nimanui aflarea unor mici secrete culinare va prezentam doua ponturi care va ajuta sa gatiti perfect.

  1. Cum sa fierbi perfect un ou

Un ou fiert perfect ar trebui sa aiba mijlocul moale si deschis la culoare. Daca este prea tare inseamna ca a fost fiert prea mult.  Pentru a fierbe perfect ouale, aveti nevoie de un vas care este suficient de mare pentru a avea loc toate ouale pe care doriti sa le gatiti fara ca acestea sa se atinga intre ele. Totusi, vasul nu trebuie sa fie nici prea mare incat ouale sa se „plimbe” in interiorul vasului. Umpleti-l cu apa suficienta astfel ca ouale sa fie acoperite. Aduceti apa la fiert si adaugati ouale unul cate unul cu o lingura, pentru a nu sparge coaja. Dupa exact opt ​​minute, luati vasul de pe foc si puneti-l sub apa rece pana cand ouale sunt complet reci.

  1. Pastele perfecte

Pastele sunt un fel de mancare care se prepara foarte repede. Pentru paste perfecte luati o oala foarte mare, umpleti-o cu apa si adaugati suficienta sare incat atunci cand o gustati sa fie la fel ca apa din mare. Nu adaugati ulei sau altceva in apa. Puneti vasul la fiert. Cand apa fierbe bine, adaugati pastele. Este posibil sa trebuiasca sa amestecati pastele din cand in cand, pentru a va asigura ca nu se lipesc. Fiecare tip de paste are un timp diferit de gatit (in general, trebuie lasate la fiert intre 8 si 10 minute) – ar trebui sa gasiti instructiuni pe pachet. Incepeti insa sa verificati pastele cu doua minute inainte de expirarea timpului inscris pe cutie. Pentru a testa pastele, scoateti o singura bucata si muscati – daca sunt moi pe exterior si mai tari in interior (dar nu crocante), sunt gata. Pastrati o ceasca din apa in care ati fiert pastele si apoi scoateti-le din oala fara a le clati cu apa rece. Italienii obisnuiesc sa amestece pastele calde cu un cubulet de unt si le servesc apoi cu parmezan. Daca faceti paste cu sos, adaugati ceasca de apa pastrata de la fiert pentru a da aroma sosului.