Cum se conduce o masina cu cutie automata in modul Drive ?

7 februarie 2018
Autor:
Atelierul de Creatii Digitale

Masinile cu cutii automate sunt foarte populare atât in randul soferilor noi, cat si in randul celor experimentati, deoarece în general sunt mai usor de operat decat masinile cu transmisie manuala si pot fi mai confortabile pentru calatoriile lungi. Acesti pasi simpli va vor indruma cum sa invatati sa utilizati Cutii automate, dar retineti: inainte de a utiliza orice autovehicul, asigurati-va că aveti un permis de conducere valabil si ca ati înteles toate legile privind traficul.

Pregatirea conducerii masinilor care detin Cutii automate:

Deblocati vehiculul  si urcati in partea conducătorului auto.

Reglati masina la nevoile dvs. : reglati scaunul in orice directie pe care o gasiti necesara, astfel incat sa puteti realiza confortabil comenzile. Deplasati oglinzile astfel incat sa vedeți în spatele si pe laturile vehiculului în mod clar. Identificati punctele oarbe ale masinii înainte de a incepe sa conduceti, astfel incat sa le puteti verifica inainte de a face schimbari sau modificari ale benzii de circulatie.

Identificati comenzile la masina care detine o cutie automata. Este esential sa gasiti pedalele de acceleratie și frana, volanul, maneta selectorului de viteze, comenzile de lumina, dispozitivul de dezaburire si stergatoarele de parbriz inainte de a incepe.

Pedalele de frana si acceleratie sunt situate in partea din fata a zonei unde sunt picioarele. Pedala de frana este pe partea stanga, iar acceleratia este pe partea dreapta.

Volanul se afla in centrul masinii. Rotiti-l spre stanga si spre dreapta pentru a roti rotile vehiculului.

Pe coloana de directie (de obicei pe partea stanga) este amplasata o parghie mică care are o pozitie de repaus in mijloc și două pozitii de blocare deasupra si dedesubt. Acesta este semnalul de semnalizare. Deseori pe partea stanga a volanului se afla comanda care activeaza si dezactiveaza farurile.

Parghia selectorului de viteze va fi in mod obisnuit montata fie in partea dreapta a coloanei de directie, fie intre scaunele soferului si pasagerului. Acesta va avea un afisaj indicand indicatoarele de viteza, marcate de obicei cu literele "P", "D", "N" și "R" si cateva numere. Pe parghiile de schimbare a coloanei de directie, acest afisaj este situat, de obicei, pe panoul de bord, sub vitezometru.

Utilizarea vehiculelor cu Cutii automate in modul "Drive":

Porniti masina. Puneti piciorul drept pe pedala de frana si impingeti-o in jos, apoi introduceti cheia și rotiti-o in sensul acelor de ceasornic pentru a porni vehiculul.

Selectati comenzile dvs. Pastrati piciorul pe pedala de frana si deplasati maneta de viteze în pozitia "Drive". Aceasta unealta este marcata cu litera "D" pe panoul afisajului si va fi evidentiata in bord atunci cand ati selectat-o cu succes.

Pentru a selecta sau a schimba treapta de viteza, trageti maneta ori in sus ori in jos inainte de a va deplasa.

Asadar, nu este greu sa conduceti un vehicul ce detine o cutie automanta, mai ales in modul ,,Drive,, pentru ca pasii de urmat sunt extrem de simpli, si orice sofer, experimentat sau nu, poate activa cu usurinta modul ,Drive, pentru o calatorie simpla si fara griji !

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram