Cum se aleg aranjamentele florale in cadrul ceremoniei inmormantarii?

funerarenonstop-bucuresti.ro

Omagiul pe care il aducem in prezent celui trecut la cele vesnice are radacini extrem de vechi, aceasta forma de respect pentru cel decedat fiind un obicei intalnit in toate culturile lumii. Dintre tradititiile asociate decesului face parte si depunerea de flori, menita fiind in viziunea filozofului Cicero, de a asigura linistea raposatului si de a purifica pamantul, aceste semnficatii fiind pastrate si respectate cu sfintenie pana in ziua de astazi. Ce alegere este insa potrivita pentru a cinsti asa cum se cuvine un astfel de eveniment?

Intrucat florile bifeaza o functie importanta in impartasirea sentimentelor de atasament, afectiune si regret fata de persoana trecuta in nefiinta, va trebui sa facem o alegere care sa onoreze amintirea persoanei decedate. Iata cateva despre optiunile din pachetul de servicii funerare sector 6 puse la dispozitia celor indoliati.

Coroanele funerare – sunt cele mai populare aranjamente florale folosite in tara noastra, iar de regula sunt compuse din flori albe si rosii. De obicei coroanele funerare puse la dispozitie de firmele de servicii funerare sector 6 imita forma unei lacrimi, insa ele pot avea si forma circulara, de inima, cruce sau orice alte forme se doresc. Acestea vin insotite de panglici pe care sunt inscriptionate mesaje comemorative, create de catre familia celui trecut in nefiinta sau compuse de reprezentantul companiei de pompe funebre.

Jerbele funerare se aseamana cu coroanele cu mentiunea ca sunt de dimensiuni mai reduse, iar suportul lor este realizat din ramuri de brad.

Buchetele funerare sunt o prezenta tot mai des intalnita la inmormantari, dispunand in general de suporturi de fixare pentru capacul sicriului.

Tipul de flori ales reprezinta un alt mod prin care ne putem exprima respectul, cat si natura relatiei cu cel trecut la cele vesnice. In cultura noastra exista traditia de a oferi flori neaparat in numar par, dintr-un motiv bine intemeiat – persoana decedata sa isi poata gasi pereche in lumea de dincolo. Dintre tipurile de flori potrivite pentru inmormantare pot fi mentionate:

Garoafele – sunt cele mai populare flori in astfel de contexte, putand fi alese in culoare rosie sau alba.

Crinii – Desi la noi negrul este culoarea pe care o asociem mortii si inmormantarii, iata ca albul este, in unele culturi, culoarea aleasa pentru a exprima doliul si suferinta. Ca o exceptie insa, crinii albi reprezinta o alegere potrivita in cadrul funerar, avand o insemnatate aparte – puritatea si inocenta sufletului celui plecat dintre noi.

Crizantemele – In multe state europene, crizantemele reprezinta un semn al mortii, fiind frecvent introduse in aranjamente funerare. In tarile asiatice aceste flori simbolizeaza jalea si suferinta.

Gladiolele – Relatia foarte apropiata cu persoana decedata ofera „permisiunea” de a oferi gladiole, flori ce semnifica sinceritatea si integritatea.

Trandafirii – Chiar daca sunt considerati un simbol al romantismului, ei se ofera si la inmormantari, in gest de afectiune fata de cel decedat. Cei albi se daruiesc de regula persoanelor tinere, cei rosii pentru a exprima durerea fara margini, cei galbeni prietenilor si rudelor apropiate. De fiecare data insa, insemnatatea ramane aceeasi – simpatia fata de persoana decedata.

Cei care aleg sa colaboreze cu agentia funerarenonstop-bucuresti.ro beneficiaza de avantajul ca vor fi indrumati si consiliati pe tot parcursul ceremoniei de inmormantare, astfel incat cel drag sa fie condus pe ultimul drum asa cum se cuvine.