Cum scapi de soareci

20 august 2020
Autor:
livepr

Soarecii reprezinta o problema atunci cand se napustesc in casele noastre, si nu este deloc amuzant sa cauti ascunzatoarele lor si sa incerci sa-i elimini.

Timp de secole, soarecii creaza panica in jurul caselor, sunt renumiti pentru dintii ascutiti, care sunt in continua crestere, pentru dorinta lor de hrana, pentru tendinta de a intra in case sau cladiri pentru a crea cuiburi, si pentru bolile grave pe care le pot transmite. Pe langa toate acestea, soarecii pot deteriora lucruri de valoare si aduc un prejudiciu costisitor.

Bine, deci cum scapati de soareci?

Iata ce trebuie sa faceti pentru a elimina acesti rozatori rapid si eficient.

  1. Gasiti punctul lor de intrare.Inainte de a pune capcanele sau momeala, faceti o mica activitate de detectiv. Capcanele puse la intamplare pe podea nu va aduc rezultate benefice. Determinati unde locuiesc si unde construiesc cuiburi. Dupa ce ai gasit aceste locuri, asezati capcanele in jurul acestor zone.
  2. Folositi capcane potrivite pentru soareci, care se gasesc in magazinele de specialitate.In anii trecuti se foloseau capcane din lemn in care se puneau putina branza si se astepta pana soarecii erau prinsi. Probabil dupa cateva zile, se gasea un soricel mai naiv care sa intre in capcana, dar care pana atunci facea tot felul de stricaciuni. Acum e totul mai simplu, capcanele care se gasesc pe piata contin o substanta care ii atrage si care ii elimina rapid.

    3. Sigilati intrarile

Dupa ce ati gasit sursa de intrare a rozatoarelor, asigurati-va ca le blocati drumul spre exterior, precum si orice alta gaura in care se pot strecura. Pot intra intr-o gaura de dimensiunea unui sfert din corpul lor, apoi isi pot croi drumul pentru a face deschiderea mai mare.

Blocati toate gaurile, chiar si spatiile dintre conducte si fundatia subsolului. Asigurati orificiile de aerisire primavara si deschiderile cosurilor de fum iarna.

  1. Verificati garajul.Daca soarecii intra in garaj, capota masinii ar putea sa fie locuinta lor provizorie, motorul este frumos si cald. Odata instalati acolo, incep sa manance fire si sa provoace pagube grave masinii.
  2. Tundeti tufisurile regulat sau eliminati-le complet

Arbustii trebuie toaletati frecvent. Acestia sunt ca niste autostrazi pentru soarecii si insectele care vor sa ajunga in casa. Pastrati stive de lemne de foc la cel putin 20 de metri de casa, pentru ca soarecilor le place sa se cuibareasca in gramezi.

  1. Sigilati produsele alimentare in recipiente etansePuneti cereale si alte alimente in recipiente etanse, astfel este mai putin probabil sa atraga soarecii. Mancarea pentru animale de companie, daca o lasati intr-un bol toata ziua, ofera rozatoarelor o alta sursa de hrana.
  2. Cand sa apelezi la un profesionist si ce sa ceriFiecare om are un prag diferit de ceea ce este dispus sa faca de capul lui sau sa isi asume singur. Dar, daca ajungeti in punctul de a avea nevoie de un profesionist in deratizare, intrebati-va prietenii si vecinii daca au vreo recomandare sau cautati pe Google firme de deratizare cu recenzii pozitive si vechime pe piata. Apoi, sunati pentru informatii detaliate si pentru a programa o consultatie cu un expert in servicii deratizare.

    De asemenea, verificati daca firma de deratizare este autorizata si daca foloseste produse omologate si fara risc asupra oamenilor sau animalelor. O firma cu experienta si vechime pe piata, de obicei este acreditata si foloseste cele mai noi tehnici de tratament.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram