Cum scapi de paradontoza.

Una dintre cele mai mari dificultati ale populatiei Romaniei consta in igiena dentara. Foarte multi cetateni sufera de probleme ale dintilor sau ale gingiilor deoarece nu au fost indrumati in a face alegerile corecte in ceea ce priveste igiena orala.

Probleme dentare apar de-a lungul timpului in viata unui om. Unele dintre acestea se mostenesc din familie, insa cele mai multe sunt cauzate de o ingrijire incorecta. Sunt foarte multi factori ce duc la aparitia acestor afectiuni si, lasate netratate se agraveaza. Nu lasati afectiunile sa se dezvolte, pastrati-va sanatatea orala pentru a putea zambi cu incredere.

Stiati ca va puteti pierde dintii daca nu ii ingrijiti corespunzator?

Una dintre cauzele care duc la pierderea dintilor sunt bolile parodontale. Acestea sunt rezultatul unei igiene incorecte. Cu timpul, daca nu folositi produse de ingrijire orala si nu detineti un obicei in ingirjirea zilnica a dintilor, pe suprafata acestora apar depuneri de tartru.

Tartrul dentar este o adevarata bataie de cap daca nu este indepartat la timp, deoarece se transforma in placa bacteriana, aceasta patrunzand sub gingie, ducand la retragerea acesteia catre baza dintelui. Puteti observa acest lucru din cauza aspectului alungit al dintelui. Placa bacteriana va afecta radacina dintelui, intr-un final realizandu-se ruperea acestuia.

Nu mai asteptati si consultati un medic stomatology periodic pentru a va curata dintii professional si pentru a va indeparta tartrul, impiedicand aparitia paradontozei.

Cum se trateaza paradontoza?

Aproape orice afectiune se poate trata, iar paradontoza este una dintre acestea. Consultati imediat un medic stomatolog, numai acesta poate stabili pentru paradontoza tratament . In functie de stadiul in care se afla sanatatea dumneavoastra orala, acesta poate recomanda diferite tratamente.

Daca aveti depuneri de tartru, acesta le va indeparta astfel incat sa impiedice aparitia placii bacteriene, de asemenea, va va realiza o periere profesionista. Ulterior va va sfatui in privinta produselor pe care ar trebui sa le utilizati si va va recomanda produse de ingrijire orala corespunzatoare danturii dumneavoastra.

In cazul in care suferiti de o retractie gingivala avansata, acesta poate recomanda o interventie chirurgicala prin care sa va reconstruiasca gingia. Evitati pierderea dintilor si consulati medicul stomatology de cel putin doua ori pe an.

Cum pot evita aparitia afectiunilor parodontale?

Lipsa educatiei cu privira la ingrijirea orala este una dintre cauzele ce duc la apritia afetiunilor dentare. Multi romani nu cunosc tehnicile prin care isi pot pastra dantura si gingia sanatoase. In primul rand, inca de la o varsta frageda, oamenii terbuie informati cu privire la ingrijirea cavitatii bucale.

De 2 ori pe zi trebuie sa se realizeze o periere corecta a dintilor, neagresiva si trebuie folosite produse corespunzatoare gingiei. De asemenea, trebuie consultat un medic stomatolog pentru a recomanda utilizarea acestor produse de igiena orala.

Multe persoane se prezinta la medicul specialist din cauza aspectului neplacut pe care il capata dintele, iar acest moment este unul gresit, deoarece atunci cand dintele capata un aspect inestetic, inseamna ca afectiunea paradontala este avansata.

De asemenea, bolile paradontale sunt ereditare, pot fi mostenite da la parinti, daca unul sau amandoi s-au confruntat sau se confrunta cu astfel de probleme.

Din punctul meu de vedere, consultarea medicului dentist este esentiala si trebuie efectuata de cel putin doua ori pe an, astfel incat sa puteti preveni aparitia afectiunilor. Trebuie effectuate controale regulate si detartraje astfel incat sa nu ajungeti in situatia in care se va dezvolta paradontoza, aceasta ducand la pierderea dintilor.

Este timpul sa zambiti cu incredere si sa traiti fiecare clipa cu zambete largi, fara grija unui aspect inestetic. Vizitati un cabinet stomatologic pentru a va mentine sanatatea dentara in regula.

Ce alte afectiuni pot aparea din cauza unei igiene precare a dintilor?

Sunt foarte multe probleme cu care va puteti confrunta. Paradontoza este o afectiune silentionasa, nedureroasa, de abia in stadii avansate  va aparea durerea, insa poate fi observata foarte usor dupa aspectul danturii. O afectiune dureroasa cauzata de o igiena precara sunt cariile dentare. Acestea apar din cauza alimentelor nesanatoase, a fumatului si a lipsei unei ingrijiri corespunzatoare a dintilor.

Evitati aparitia paradontozei pentru ca aceasta cauzeaza mirosuri neplacute, sensibilitate dentara la unele alimente, de asemenea, in faza final va determina caderea dintilor dumneavoastra, iar reconstructia acestora va fi o adevarata bataie de cap.