fbpx

Cum sa transformi curtea casei intr-un adevarat colt de rai?

Unul dintre  marile avantaje ale locuitului la casa „pe pamant” este si cel cu privire la posibilitatea de a te bucura de mai mult aer curat, de natura, acasa, in propria curte sau gradina. Iar daca sunteti din aceasta categorie, a celor care se bucura de beneficiile traiului la casa, departe de viata ceva mai „agitata” a  locatarilor de la bloc,  cu siguranta va doriti ca spatiul de afara de care dispuneti in jurul casei, sa devina un loc cat mai relaxant, daca nu chiar una dintre zonele    preferate ale locuintei, in special pe durata verii.

Daca pana acum nu ati valorificat pe deplin acest spatiu pretios al casei,respectiv curtea interioara, din lipsa timpului sau abia v-ati mutat aici si va doriti ca in aceasta vara sa schimbati in mod pozitiv acest fapt, iata cateva idei si elemente care v-ar putea fi de ajutor in acest sens.

Evident, modalitatile de amenajare ale unei curti interioare difera in functie de mai multe aspecte, precum dimensiunea avuta la dispozitie, forma terenului de care dispunem, vecinatati etc. Dar indiferent de cat de generoase sau nu sunt aceste aspecte, se gasesc solutii pentru oricare varianta si orice tip de curte, mai mica sau mai ampla se poate transforma intr-un mic colt de rai.

Putem sa stabilim in curtea noastra o zona de relaxare, un spatiu unde putem instala podele suspendate, pentru a proteja locul de apa si umezeala in general. O umbrela mare poate fi instalata aici si sa ofere umbra suficienta in zilele fierbinti, iar dotarea acestei zone cu un mobilier de gradina cu un design atractiv, piese din rachita sau din rattan, fotolii, o masa si alte componente de exterior pot oferi o oaza de relaxare, pentru familie, prieteni, prilej de luat masa in aer liber, de savurat o cafea, de citit in liniste o carte sau chiar se poate transforma intr-un mini birou in aer liber, unde sa lucrati pe laptop diverse sarcini de la serviciu.

Un efect deosebit il vor avea in acest spatiu prezenta plantelor decorative, fie in ghiveciuri sau sadite in pamant, in culori si forme diverse, precum si existenta macar a unui mic petic de gazon sau al catorva mici alei formate din dale, strajuite la randul lor de flori, toate acestea vor aduce un plus de farmec unei curti pana atunci banale. Si tot pentru spatiul de relaxare amenajat, completarea cu pernite comode, colorate, care sa ne faca sederea cat mai confortabila, cateva piese decorative, potrivite pentru exterior, cateva felinare retro, statuete, pot completa armonios atmosfera unei curti primitoare, intime si unde ne va placea sa petrecem cat mai mult din timpul nostru liber.