Cum să-ți personalizezi noua locuință

blocuri noi Berceni

Dacă ești fericitul și proaspătul deținător al unei locuințe nou-nouțe, dacă tocmai te-ai mutat în casă nouă, într-unul dintre acele apartamente noi sector 4, poate chiar într-o garsonieră din acele spațioase blocuri noi Berceni (despre care poți afla mai multe aici: http://www.arenaapartments.ro/), iată câteva modalități rapide, dar mai ales accesibile ca preț (până la reechilibrarea financiară și materializarea designului ideal de interior), pentru a-ți personaliza locuința, în așteptarea musafirilor nerăbdători să te viziteze în noua ipostază.

Trei sunt strategiile, respectiv cuvintele de ordine cheie: luminozitate, plante, decorațiuni.

  • Lumina asigură cel mai important efect vizual al unei locuințe, dacă este distribuită corect și dacă are intensitatea potrivită. Un mod relativ ieftin dar cu efecte spectaculoase îl are jocul cu lumina. Poziționate strategic, sursele de lumină (spoturi ascunse discret sau la vedere, neoane și alte artificii luminoase) au darul, pe lângă acela de a augmenta generos spațiul, de a scoate în evidență, la modul artistic, anumite locuri speciale din locuința ta: un colț de lectură, o firidă cu un obiect de artă, un tablou, zona mesei etc. Lumina poate fi exploatată cu efect estetic și din punct de vedere cromatic. Fără a exagera și a deveni excesiv, poți opta pentru spoturi de culori diferite pentru a delimita cromatic anumite zone ale apartamentului (albastru în baie, auriu în living, portocaliu în bucătărie).

  • Plantele în ghiveci, fie că au sau nu flori, constituie un decor natural ideal pentru vivificarea și estetizarea unei case. În funcție de aspect și de dimensiuni, pe lângă aportul de oxigen și impresia de veselie și bună-dispoziție, ele pot pune în valoare un colț rămas încă gol din lipsă de mobilier, balconul, zonă fotoliilor și a măsuței de cafea etc. Florile, prin minunata lor diversitate structurală și cromatică sunt un element de decor spectaculos și relativ ieftin;

  • Decorațiunile, acele mici dar esențiale detalii care pun cel mai puternic amprenta personală asupra unui spațiu, nu pot lipsi, fie că ele constau în tablouri, sculpturi, sau pur și simplu oglinzi cu rame rafinate. Secretul este plasarea lor în spațiu într-un mod care să le valorifice potențialul estetic la maximum. Oglinzile, în special, pot avea un impact spectaculos, deschizând spațiul, amplificând lumina, reflectând, complementar, celelalte zone, asigurând coeziunea stilistică necesară oricărei locuințe.