Cum sa te impaci dupa o cearta ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat

 

Tuturor ni se intampla sa ne certam cu iubitul pentru ca a uitat sa cumpere paine, ca si-a azvarlit sosetele ori pentru ca ai aasit prosopul murdar si ud aruncat in dulap printre lucrurile curate. Pentru ca mai tarziu sa va impacati frumos si bine ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

“Eu am dreptate, tu nu.” Orice conflict se rezuma la aceasta fraza, care declanseaza adevarate explozii de nervi. Viata de cuplu, ce mai! Fie ca te certi pentru vreo crema ratacita pe undeva prin casa, ori din cauza unui adulter, tot cearta se cheama si te superi si te infurii si apoi iti zici: “de ce sa fac eu primul pas?”.

Intreaga ta demnitate se rezuma la faptul ca tu esti cel (sau cea) care are dreptate. De fapt, daca cedezi inseamna ca te lasi dominat. Si, totusi, trebuie sa renuntam la aceasta shema fiindca altfel impacarea devine imposibila. Pentru ca impacarea sa devina posibila, trebuie depasit raportul de forte chiar daca ai chef sa arunci cu ceva pe fereastra, sa spargi o vaza ori sa-l strangi pe celalalt de gat. Insa problema consta in faptul ca fiecare vrea sa iasa cu fata curata. Totul este o chestiune de ego.

Este timpul acum ca fiecare sa mediteze la cauzele profunde ale certei si la cea mai buna modalitate de impacare fara a simti nici cea mai mica urma de ranchiuna.

Nu te certi ore in sir pentru niste prostii sub pretextul ca esti frant de oboseala…

ca ti-a luat 2 ore sa vii acasa dupa o zi istovitoare de munca. Este de-a dreptul inutil sa te certi pentru ca celalalt a spart o scrumiera, a uitat sa cumpere paine sau nu a pus in congelator curcanul care s-a stricat.

Cand te impaci cu adevarat

Atentie la falsa impacare care prevesteste o noua criza. Daca tot vrei sa te impaci cu celalalt, fa-o din toata inima si nu doar de forma, ca cei care zic ca s-au impacat, dar de fapt seara, dupa ce sting lumina, se intorc unul cu spatele la celalalt in pat, iar dimineata, la micul dejun, isi zambesc stramb din coltul gurii.

Cand impacarea vine prea repede

Daca tii supararea in tine si nu te descarci, impacarea nu tine. Este ca un teanc imens vase, puse unele peste celelalte, care sta cat sta in picioare, dar pana la urma tot se va prabusi. Fiti atenti la “mortul” din dulap care poate “invia” la prima greseala a partenerului.

Singura solutie: dialogul. Comunicati, comunicati, comunicati.

Recastigati partenerul

Furtuna a trecut, insa ceva s-a schimbat: nu mai sunteti aceiasi, Feriti-va sa va jucati de-a porumbeii care ganguresc (la Venetia, pe malurile Dambovitei): cea mai apropiata terasa este locul ideal pentru a pune capat incidentului. O cina in doi intr-un restaurant in care nu ati mai fost niciodata ramane, totusi, modalitatea cea mai eficienta de a o lua de la capat , alte informatii gasesti pe siteul nostru scoatefum.ro