Cum sa scapi de tantari în timpul verii?

Odata cu aparitia sezonului estival, datorită climatului favorabil tantarii isi fac simtita prezenta în proprile noastre camine creandu-ne neplaceri.
Prezenta unui tintar in timpul noptii, va transforma in cosmar somnul oricarei persoane.
Discomfortul creat de bazaitul si intepaturile tantarilor în special în timpul noptii ne provoaca mai mult decat o simpla mancarime, cel mai mare motiv de ingrijorare
fiind bolile pe care le pot transmit aceste mici insecte.
Vara e anotimpul preferat de multi dintre noi asta datorită timpului liber pe care il petrecem în aer liber, fie la un gratar, piscina, in curtea sau gradina din spatele casei.
Când vine seara însă linistea ne este amenințată de intepaturile tantarilor.
Principalele victime tantarilor o reprezinta în special copiii si femeile gravide, având pielea si vasele de sange mai subtiri si mai usor de patruns.

În intreaga lumea statisticile ne arata cum din pacate tot mai multi oameni cad prada bolilor transmise de tantari: malarie, febra galbena, febra West Nile, encefalita.
Femelele tantar in special fiind cele responsabile pentru transmiterea de boli, acestea hranindu-se cu sange, fiind capabile sa depuna sute de oua in perioade foarte scurte de timp, ouale depuse ajungand la maturitate intr-un timp foarte scurt.
Ca si alternative impotriva tantarilor intalnim aparatele anti-insecte care ne scapa nu numai de tantari cat si muste si alte insecte deranjante din timpul verii, indiferent de spatiul in care ne alegem sa ne petrecem timpul, fie el terasa, balcon sau in casa.
Aparatele anti-insecte atrag insectele zburatoare cu ajutorul neoanelor ce emit o lumina ultravioleta de tipul UV, in jurul neoanelor exista un grilaj metalic aflat sub tensiune, care electrocuteaza insectele in momentul in care acestea se aproprie de aparat.

Aparatele anti-insecte prezinta siguranta pentru scurtcircuit, de asemenea la grilajul electric nu se poate ajunge de catre om, copii sau alte animale de companie.
Pentru ca aparatul sa aiba o eficienta maxima, este recomandat ca acesta sa fie montat suspendat undeva in centrul camerei pentru ca radiatia lampilor UV sa acopere o suprafata maxima.
Amplasarea aparatului putandu-se face si in alte locuri din camera cu conditia sa ii asigurati o baza stabila, distanta recomandata.
Pozitionarea aparatului realizandu-se la o inaltime de 1.5 – 2 m ideala cu inaltimea la care insectele zboara, aparatul putand fi folosit pe toata durata anului, recomandarea fiind de a il instala intr-un loc ferit de lumina, evitand pozitionarea acestuia in dreptul usilor, ferestrelor sau sub lampi si lustre pentru a nu fi eficienta aparatului afectata.
Nu se permite contactul aparatului cu apa riscand distrugerea acestuia, putand fi folosit cu succes in gradina, pe terase, in restaurante, cluburi balcoane oriunde e nevoie de protectie impotriva insectelor.
Materialul din care este confectionat grilajul de inalta tensiune este inoxidabil.
Vederea tantarilor fiind diferita ei sunt atrasi de lumina ultraviolete a spectrului luminos, design-ul aparatului fiind unul placut, cu linii simple si moderne.
Amplasarea de aparate anti-insecte sunt benefice pentru orice camin tinand la distata insectele indiferent daca vorbim de tantari, muste, viespi sau altele, sunt simple si eficiente care vor tine departe insectele indepartandu-le eficient.