fbpx

Cum sa reconditionezi mobila folosind o vopsea pentru lemn potrivita proiectului tau

VOPSEA LEMN

Te intrebi cu ce se diferentiaza o vopsea pentru lemn de formulele dedicate vopsirii peretilor? Vei afla parcurgand randurile ce urmeaza!

Daca urmeaza sa te ocupi de mici retusuri, precum vopsirea tocurilor usilor, ferestrelor, la interior sau exterior, sau doresti sa demarezi un proiect creativ, asigura-te ca ai formula potrivita pentru lemn, precum si accesoriile de vopsit si produsele de finisaj potrivite.

Dintre toate proiectele DIY si lucrarile handmade pe care le poti face chiar tu pentru a da un suflu nou pieselor de mobilier, vopsirea elementelor functionale si de decor din lemn este de departe cel mai simplu proiect de realizat. 

Cum trebuie insa mobila vopsita, pentru a evita experimentele esuate? 

Daca esti la inceputul activitatii de reconditionare nu inseamna ca trebuie sa si gresesti, doar pentru ca esti la primul proiect. Urmand cativa pasi cheie, in special de pregatire a suprafetei si alegerea produselor adecvate, rezultatul final va fi unul reusit.

Alegerea corecta a tipului de vopsea pentru lemn si alti pasi importanti pentru proiecte reusite

Daca ai o piesa de mobilier veche, la care nu vrei sa renunti, insa nici nu le poti utiliza pentru decor in starea in care se afla, atunci o vopsea de lemn este ceea ce ai nevoie pentru reconditionarea lor. Astfel, vei avea nu doar piese de mobilier reconditionate pe placul tau, dar vei renova incaperile fara investitii majore. 

Sa te ocupi singur de lucrarile necesare de vopsire este facil, intrucat vei procura tot ce ai nevoie din magazinele de specialitate: vopsea, materiale de finisaj si uneltele potrivite. In plus, poti gasi solutii viabile pentru orice proiect ai avea in minte daca apelezi la magazinul PROSTAFF, fie ca te deplasezi in showroom, fie ca suni sau trimiti un mesaj in cadrul magazinului online.

Ce vopsea pentru lemn sa alegi?

Vopseaua pentru pereti nu este formula potrivita pentru a reconditiona lemnul, asa ca daca ti-a ramas vopsea de la reimprospatarea culorii peretilor, nu o folosi pentru vopsirea tocului usii pentru a schimba culoarea unei piese de mobilier. 

Asadar, ti-am comunicat prima regula pentru proiectele de recondionare a mobilei: cumpara formula conceputa pentru acest material. 

Gasesti vopsea lemn in magazinele online de specialitate, diferite culori si texturi. 

Formulele sunt diverse, astfel ca vei putea folosi vopseaua in varinata opaca in irmatoarele forme: lucioasa, satinata (semi-mata) sau mata, formule care creeaza acoperire o decorativa. In plus, anumite caracteristici ale unor tipuri de vopsea de lemn pentru exterior si/sau interior te vor convinge sa optezi pentru o formula speciala: rezistenta la rugina, rezistenta in medii cu agresivitate medie (mediul industrial, rural, urban). 

Vei stii ca ai folosit vopseaua corecta cand, dupa uscarea completa, vei observa urmatoarele: 

  • Finisajul este neted si il poti sterge fara probleme (laveta nu se lipeste de suprafata).
  • Textura si aspectul nu sunt afectate atunci cand le atingi (tocul usii) de lucrurile pe care le asezi, daca este vorba despre o masa sau pe orice alt corp de mobilier vopsit. 

Care sunt tehnicile corecte de vopsire a lemnului?

Tehnica de vopsit se refera de fapt la instrumentul pe care il alegi pentru a vopsi: 

  • pensule
  • trafalet
  • pulverizator cu spray a vopselei

Bineinteles, pensula este potrivita pentru aplicarea grundului pentru lemn si a vopselei, in special pentru a vopsi cu precizie – cum este cazul unui scaun, dulap cu sertare, rafturi. Pulverizatorul cu spray este potrivit pentru aplicarea de vopsea de lemn pe suprafete mai mari, plane, cum este o usa, cum sunt lambriurile etc. 

Prin urmare, alege instrumentul potrivit pentru suprafata si tipul piesei de mobilier pe care vrei sa o reconditionezi, insa in mod cert pensulele pentru vopsit lemn nu trebuie sa-ti lipseasca. 

Pe langa materialele utilizate – vopsea si ustensile – este nevoie sa pregatesti corespunzator suprafata. Trebuie sa degresezi si sa indepartezi impuritatile si orice urma de grasime inainte de aplicarea grundului (daca este necesar) si a vopselei. Dupa uscare, in functie si de proiect si tipul lemnului, poti aplica si lac pentru lemn – vei asigura un plus de protectie, un strat care tine la distanta praful si ajuta la curatarea simpla si rapida. 

Toate aceste produse le gasesti la PROSTAFF, un magazin online pe care te poti baza, ce furnizeaza vopsea lemn si ustensile pentru vopsire, precum si alte categorii de vopsea. 

Daca esti in Bucuresti, poti da o fuga pana la magazinul fizic, situat pe Calea Moșilor 274. Iar daca esti curios cum arata magazinul, fa o plimbare virtuala printre rafturile cu produse.

Echipa de la departamentul de relatii cu clientii iti stau la dispozitie cu sfaturi pentru a alege o vopsea lemn adecvata, dar si alte recomandari utile pentru proiectele tale de constructie si renovare.

Contact

Telefon – 0721 203 933 / -722 589 860

Mail – [email protected] / [email protected]  

Website – www.pro-staff.ro