Cum sa mentinem locuinta mereu curata?

Locuintele sunt acele medii responsabile in cea mai mare parte pentru starea noastra de bine. Din acest motiv, mereu avem in vedere ca acestea sa fie curate, insa igienizarea acesteia nu este adesea pe placul nostru, mai ales cand realizam faptul ca avem camere intregi de curatat la fiecare sfarsit de saptamana. De-a lungul timpului, o gospodina aduna o serie de instrumente menite sa faciliteze acest lucru insa curatarea suprafetelor murdare chiar si cu acestea necesita timp si rabdare.
Iata cateva sfaturi utile de la Clinit , pe care le puteti avea in vedere daca vreti ca locuinta dumnevoastra sa fie mereu curata si fara a depune prea mult efort intr-o sngura zi. Cel mai important sfat este acela de a face curatenie treptat ori de cate ori aveti timp. Nu lasati ca murdaria sa se acumuleze pana la sfarsitul saptamanii pentru ca veti realiza ca veti fi complesiti de volumul de munca pe care va trebui oricum sa-l faceti.
Pentru a evita in totalitate acest lucru, faceti o singura camera odata si in general alegeti camerele care sunt cele mai utiliate, incaperi precum bucataria sau camera de zi. Indeplinirea acestei sarcini va va da o stare de implinire si veti putea continua cu entuziasm spre urmatoarele incaperi. Daca oboseala isi spune totusi cuvantul, lasati pe urmatoarea zi.
Incercati sa evitati cu orice pret distragerea de la aceste activitati. Este adevarat ca uneori pot interveni tot soiul de situatii neprevazute, precum vizita unor prieteni. Evitati sa utilizati telefonul mobil sau alte elemente multimedia care va pot distrage in mod considerabil de la curatenie. Le puteti verifica oricand imediat dupa ce ati terminat cu igienizarea unei incaperi.
Igienizarea bucatariei este de departe una dintre cele mai obositoare sarcini avand in vedere ca murdarirea unor suprafete este practic imposibila atunci cand gatim. Este important sa curatam aceasta murdarie cat inca este proaspata pentru a o putea inlatura cu usurinta. Spalarea vaselor imediat ce au fost utilizate este de asemenea obligatorie pentru a evita acumularea unui numar mare de vase murdare. Aranjati obiectele din bucatarie la loc ori de cate ori le folositi.
Curatarea baii este o sarcina dificila pe fondul existentei unui numar mare de instrumente in interiorul acesteia precum cosmetice, prosoape si alte elemente aferente acestei incaperi. Aveti in vedere igienizarea in detaliu a acestei incaperi avand in vedere ca umezeala este un mediu propice pentru virusuri.
Camera de zi necesita de asemenea ingrijire constanta, insa aici va puteti rezuma la inlaturarea prafului si aranjarea patului, pastrand astfel o ordine in interiorul acesteia.
Nu uitati in ultimul rand de achizitionarea instrumentelor necesare indeplinirii cu succes a acestor sarcini, iar in acest sens , Clinit va sta la dispozitie cu o serie de produse de curatenie la cele mai avantajoase preturi.