fbpx

De ce este important sa mentii scurgerile curate in baie si bucatarie? Iata ce recomanda un instalator Bucuresti!

instalator-bucuresti

Infundarea chiuvetei este recunoscuta de catre orice specialist in sanitare, un instalator Bucuresti, drept cea mai comuna defectiune survenita in gospodarii.

Pe cat de banala pare, infundarea frecventa a chiuvetei, fara a fi solutionata, poate genera si alte probleme mai tarziu, precum si costuri suplimentare pentru remedierea cu ajutorul unui profesionist. 

De ce este importanta mentinerea scurgerilor curate?

Mirosuri neplacute, apa care nu se mai scurge si tevi colmatate, care nu se mai curata cu produsele de desfundare din comert sau cu cele preparate in casa, din ingredientele pe care le ai la indemana – toate acestea sunt urmarile neatentiei in timpul spalarii vaselor (chiuveta de la bucatatie) si efectuarii ritualului de ingrijire (chiuveta de la baie). 

Totodata, acestea sunt si principalele motive pentru care este esential sa previi infundarea tevilor, dar si sa efectuezi o curatare periodica, personal sau cu ajutorul unui instalator Bucuresti, specializat in decolmatarea tevilor.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale infundarii chiuvetelor?

Fie ca este vorba despre chiuvetele de la baie sau despre cele de la bucatarie, infundarea lor este nu ne este straina. De fapt, cauzele pot fi diferite, avand in vedere utilizarea diferita, insa cunoasterea principalelor cauze ale infundarii te va ajuta sa previi acest tip defectiune si consecintele sale neplacute. 

Asadar, chiuveta de la bucatarie se infunda frecvent de la ulei si grasimi, resturi menajere, in timp ce chiuvetele de la baie se pot infunda de la par, reziduuri de sapun, pasta de dinti si alte produse de ingrijire si igiena. 

  • Uleiuri si grasimi

Grasimile si uleiurile nu se dizolva intotdeauna in timpul curatarii, dar se vor lipi cu usurinta pe tevile de scurgere ale instalatiilor sanitare. 

Uleiul alimentar, in special cel provenit de la gatit trebuie colectat corespunzator si nu trebuie sa ajunga in scurgerea chiuvetei, sub nicio forma. De altfel, uleiul alimentar nu este daunator doar scurgerilor si tevilor, ci dauneaza mediului si apei. Protejeaza mediul inconjurator si instalatiile sanitare prin colectarea uleiului si predarea lui intr-un centru specializat. 

  • Resturi alimentare

In cazul bucatariei, chiuveta este utilizata zi de zi: pentru spalarea fructelor si legumelor, pentru spalarea alimentelor necesare prepararii meselor, dar mai ales pentru spalarea vaselor si recipientelor utilizate. Reziduurile alimentare nu doar ca pot infunda scurgerea, dar genereaza si mirosuri neplacute; alimentele si resturile alimentare diverse sunt mai nocive decat ai crede – zat de cafea, orez, cojile de ou – evita aruncarea lor in chiuveta, chiar daca ti se par de dimensiuni insignifiante. 

  • Par

Daca reziduurile alimentare si grasimile contribuie la infundarea chiuvetelor din bucatarie, in ceea ce priveste chivetele din baie, parul provenit de la pieptanat si barbierit reprezinta o cauza frecventa ce determina infundarea scugerii. Va fi nevoie sa iei masuri pentru a colecta si arunca parul la gunoi, fiind complet gresit sa il arunci in chiuveta sau in vasul de WC. 

  • Produse de curatenie si alti detergenti

Contrar asteptarilor, detergentii din comert utilizati pentru curatarea frecventa nu se elimina rapid odata cu scurgerea apei si se poti lipi cu facilitate de tevile instalatie. 

Ce recomandari de intretinere a scrugerilor chiuvetelor iti ofera un instalator Bucuresti specializat?

Infundarea chiuvetei nu este considerata o urgenta pentru apelarea unui instalator sanitar, in special pentru ca nu ridica probleme vizibile intial. Mai degraba genereaza un disconfort in timpul utilizarii, asa ca nu va reprezenta o prioritate sa soliciti ajutorul unui profesionist. 

Ca si in cazul altor defectiuni sanitare, preventia este de preferat. Diferenta dintre chiuvetele infundate si alte defectiuni este faptul ca ai puterea de a controla ce ajunge in scurgere, comparativ cu urgentele sanitare, precum slabirea unui racord sau tevile care se invechesc si picura. 

Asadar, ce poti face pentru a preveni infundarea tevilor?

  • Adopta obiceiuri corecte de utilizare a chiuvetei: coletarea uleiului alimentare, folosirea unui cos de gunoi pentru resturi menajare, aruncarea in gunoi resturilor de alimente si a zatului de cafea inainte de a spala vasele, achizitionarea unei site pentru scurgerea chiuvetei.
  • Desfunda frecvent chiuveta cu ingrediente din bucatarie: otetul si bicarbonatul functioneaza de minune la degresarea preventiva a scurgerilor.
  • Achizitioneaza ustensile speciale pentru desfundat: o pompa si un sarpe de desfundat chiuveta sunt extrem de practice. Sunt disponibile la preturi accesibile, le vei gasi in toate magazinele de specialitate (online si fizice) si sunt facil de utilizat. 

Cu toate acestea, atunci cand remarci ca una dintre chiuvete continua sa se infunde, iar apa se acumuleaza in cantitate din ce in ce mai mare sau chiar ajunge sa nu se mai scurga deloc, apeleaza la un instalator Bucuresti specializat in astfel de probleme, pentru a te bucura din nou de folosirea confortabila a chiuvetei si pentru a evita defectiuni viitoare. 


Date contact – LukInstall

Telefon – 0743 697 295

Mail – [email protected] 

Site – https://www.lukinstall.ro/