fbpx

Cum sa iti usuci lacul unghiilor mai rapid

Ingrijirea unghiilor cu lac de unghii simplu sau colorat se poate simti bine. Dar pentru unii oameni, beneficiile unei manichiuri sunt depasite de timpul necesar pentru ca lacul de unghii sa se usuce. In timp ce poate dura de la 10 pana la 12 minute pentru ca polish-ul sa se regleze complet pe unghie, exista cateva scurtaturi pe care le poti incerca ca sa grabesti procesul. Cititi in continuare ca sa aflati mai multe informatii despre modele unghii cu gel si despre ingrijirea acestora.

Uscati rapid stratul de deasupra. 

Achizitionarea unui strat transparent de lac de unghii, care a fost conceput special pentru a reduce timpul de uscare este un mod usor de a usca mai rapid unghiile. Multe dintre straturile comerciale de top cu uscare rapida sunt la fel de ieftine sau chiar mai ieftine decat polish-urile obisnuite. Cele mai bune straturi transparente de lacuri de unghii vor adauga un strat de stralucire in unghiile tale, vor impiedica ciobirea si vor usca unghiile intr-un minut sau mai putin.

Uscati rapid cu apa rece. Acest truc necesita un pic de pregatire. Inainte de a va vopsi unghiile, luati un bol mic si umpleti-l cu apa rece de la robinet. Adaugati un cub de gheata sau doua si asezati bolul langa locul in care va veti vopsi unghiile. Dupa ce unghiile sunt vopsite, asteptati aproximativ doua minute pentru a lasa polish-ul sa-si faca efectul – acest lucru va va asigura ca adera complet la unghii. Apoi scufundati-va unghiile in apa rece si tineti-le acolo timp de aproximativ cinci minute. Cand va indepartati mainile sau picioarele din apa, veti vedea ca in partea superioara a unghiei apa aluneca – un semn sigur ca polish-ul dvs. este complet uscat.

Folositi un uscator de par. Folositi un uscator de par cu ,,aer rece” inainte de a incepe sa va vopsiti unghiile. Dupa ce ati terminat de facut polish-ul, uscati unghiile cu uscatorul de par folosind curentul de aer rece. Acest lucru functioneaza cel mai bine daca vopsiti unghiile de la o singura mana, folositi uscatorul de par si apoi repetati procesul pentru cealalta mana. Este esential sa utilizati aerul rece pentru aceasta solutie de uscare, deoarece unele persoane au raportat ca arde pielea daca folositi aerul cald.

Uleiul de bebelusi. Uleiul de bebelus, uleiul de masline si chiar cel de gatit va pot ajuta unghiile sa se usuce mai repede. Puneti uleiul intr-un decantor, astfel incat sa puteti controla cu usurinta cat de mult ulei ati pus pe fiecare unghie. Nu ai nevoie de mult! Apoi, dupa ce sunteti gata sa va uscati unghiile, aplicati o picatura sau doua pe fiecare unghie si stati cu rabdare un minut sau doua. Uleiul ar trebui sa functioneze pentru a usca mai repede lacul de unghii, deoarece se aseaza deasupra unghiilor si se inmoaie in vopsea. Vopseaua mai subtire se usuca mai repede, iar aceasta metoda, in principiu, se reduce la vopseaua care este deja pe unghie.

Aplicati straturi subtiri de polish. Aceasta tehnica de manichiura va poate economisi mult timp de uscare. Prin aplicarea mai multor straturi subtiri de lustruire, spre deosebire de una sau doua straturi groase, vei oferi unghiilor sansa sa se usuce intre fiecare aplicare. Acest lucru duce la o finisare mai uniforma, precum si la durate mai rapide de uscare in general.

Aveti grija de manichiura. Uscarea cu aer a unghiilor necesita multa rabdare, dar pentru uscarea lor mai rapida este nevoie doar de putin timp si de creativitate. Daca doriti ca unghiile sa se usuce mai repede, nu va invartiti degetele in jur, deoarece s-ar putea sa indepartati polish-ul. Unii profesionisti de unghii sustin ca si dupa ce polish-ul pare uscat, o manichiura nu este ,,complet” asezata timp de 12 ore sau mai mult. Aveti grija deosebita de unghiile dvs. dupa ce le oferiti un strat proaspat de lustruire.