Cum sa iti pui gresia drept cu pene de nivelare

Placile de gresie sunt facute dintr-o substanta cu multe beneficii. Sunt rezistente la apa, durabile, usor de curatat si se potrivesc bine cu o varietate de stiluri. Procesul de montare a placilor este relativ simplu. Totusi, pentru ca gresia sa fie montata bine este nevoie de pene de nivelare care sa ajute la obtinerea unei suprafete drepte. Din fericire, exista mai multi pasi pregatitori ce pot fi facuti si tehnici care pot fi incercate pentru a pune gresia cu precizie.

Utilizarea unor pene de nivelare pentru montarea corecta a gresiei

Verificarea podelei ajuta la a stabili daca este suficient de rezistenta pentru gresie. Acesta este primul pas in procesul de montare a gresiei. Acest lucru poate afecta modul in care se vor amplasa bucatile de gresie si poate genera denivelari. O mica denivelare care se simte in timpul muersului va afecta aspectul final. Acesta este un semn ca exista probleme cu podeaua si trebuie reparate inainte de a pune placile. Pentru ca podeaua sa fie dreapta sunt recomandate pene de nivelare.

Crearea liniilor de ghidare sau a unei grile pentru placile de gresie este o metoda utila pentru ca ele sa fie drepte si paralele. In timp ce majoritatea oamenilor incep de la perete, specialistii spun ca aceasta nu este cea mai buna solutie, pentru ca si peretii pot fi strambi.

Va trebui gasit mijlocul a doi pereti care sunt opusi unul altuia si se va trasa o linie cu creta intre ei pentru a se obtine o linie perpendiculara in mijlocul camerei. Se va face acelasi lucru pentru ceilalti doi pereti pentru a crea o pereche de linii perpendiculare in mijlocul camerei. Liniile formeaza unghiuri perfecte de 90 de grade si acest aspect poate fi testat folosind un dispozitiv patrat de masurare sau doar un raportor.

Distantierele din plastic sunt concepute pentru a fi inserate intre placi in timp ce sunt asezate. Aceste distantiere controleaza cat de departe sunt placile una de cealalalta, ceea ce face ca podeaua sa fie uniforma. De asemenea, podeaua va ramane dreapta, deoarece distantierele vor impiedica deplasarea placilor mai aproape sau mai departe una de cealalta. Deoarece dimensiunile placilor pot varia usor, lucrul nu se bazeaza in totalitate pe distantier pentru a obtine o podea dreapta. De asemenea, este important ca distantierele sa fie scoase inainte ca tencuiala sa se intareasca complet, astfel incat sa nu devina permanent incorporate in podea.

In general, pentru a aseza gresia, se va aplica materialul de sustinere, incepand de la intersectia dintre liniile de creta de pe podea. Spatiile dintre placi trebuie sa fie foarte subtiri. Placile se pun una langa alta pana cand podeaua este acoperita. Intre placi trebuie sa fie puse distantierele sau penele de nivelare care vor ajuta la obtinerea unui aspect perfect.

Probabil ca va trebui ca unele placi sa fie taiate pentru a se incadra in spatii cu forme mai ciudate. Gresia poate fi taiata folosind unelte cum ar fi un flexul sau dispozitive speciale pentru decupat.