Cum sa iti deschizi propria afacere

Te-ai hotarat sa incepi o noua afacere de care sa te poti ocupa full time dar nu stii cum sa iti deschizi propria firma? Afla in randurile de mai jos cum sa iti deschizi prima firma in Romania pentru a deveni un antreprenor cu acte in regula.

Trebuie sa te hotarasti la domeniul de activitate si ce vei vinde – produse sau servicii si caror persoane vrei sa le vinzi. Daca esti in faza de start-up poti sa alegi sa te ocupi de firma ta timp de 8-10 ore per zi sau part time, poate vei avea nevoie de un birou in care sa iti intampini clientii sau poti lucra de acasa in functie de servciile pe care le prestezi.

Dupa ce te-ai hotarat pe ce domeniu vei activa, poti sa mergi la pasul urmator acela de a determina tipul de societate comerciala – Poate sa fie un PFA sau un SRL. Ele sunt cele mai des intalnite tipuri de societati comerciale – iar tu trebuie sa vezi care este tipul potrivit.

Afla dupa aceea cui sa vinzi produsele tale sau caror persoane vei presta serviciile tale. Vezi cine ar putea fi interesat de ceea ce vinzi dar si care este competitia ta directa.

Dupa care trebuie sa dezvolti un plan de afacere solid care este ca o harta pentru tine care sa iti ofere o directie inspre care sa mergi. Acest plan de afacere trebuie sa fie bine pliat pe nevoile tale si tipul de afacere pe care o conduci.

Planul de afacere va raspunde la intrebarea – “cu ce se ocupa firma mea?” – cum voi aduce clienti noi, de cati bani am nevoie. Astfel trebuie sa raspunzi la aceste intrebari cand vrei sa pui pe hartie planul de afacere.

Poti sa ceri ajutorul persoanelor cunoscute care au bani sau know-how despre business si care s-ar putea sa te ajute sa pornesti la drum. Vezi cat capital vei avea nevoie pentru a incepe activitatea in afacerea ta si cum poti face rost de acesti bani.

Dupa care trebuie sa te ocupi cu atentie de formalitatile legale de deschidere a firmei tale. Acest proces de infiintare firma poate sa dureze de la 3-5 zile in functie de caz. Vezi ce nume oferi afacerii tale din punct de vedere legal, care este domeniul de activitate, sa depui capitalul social, sa stabilesti sediul social.

Echipa AXA CONT te ajuta in procesul de deschidere a firmei tale cu servicii de infiintari firme profesionale in Timisoara.