Cum sa iti alegi un set de anvelope vara potrivit

Anvelopele de vara incep sa devina necesare, dupa ce conditiile meteo s-au schimbat major iar sezonul caldurii isi intra in proprietati. In cazul pneuilor de vara, nu exista o obligativitate precum exista in cazul pneuilor de iarna, chiar daca ele sunt necesare in timpul verii. Prin urmare, multi soferi prefera sa amane montarea unor anvelope vara potrivite, motivand ca nu exista dezavantaje in folosirea masinii faptul ca sunt montate pneuri de iarna pe ea in timpul verii. Adevarul obiectiv demonstrat de experti este ca sunt nenumarate dezavantaje in folosirea unor cauciucuri de iarna pe timpul verii, printre care se numara o uzura pronuntata intr-un timp scurt, performante mult reduse si siguranta redusa in timpul condusului. Compusii de siliciu ofera o moliciune ridicata cauciucului, iar acest aspect in timpul verii le face nepracticabile.

Prin urmare, daca am stabilit nevoia anvelopelor de vara si obligativitatea lor pentru un condus sigur, este necesar sa montati anvelope de vara potrivite. Acesta recomandare este valabila in special dupa ce temperatura exterioare creste peste 7 grade celsius, peste acel prag termic prezenta unor pneuri de iarna fiind obligatorii.

Cum sa va alegeti un set de anvelope vara potrivit

  • tineti cont de dimensiunile omologate ale masinii

Multi soferi nu tin cont de acest aspect, alegand anvelopele doar dupa preferinta performantei, insa nu iau in considerare ca daca dimensiunea nu este omologate este ilegal sa conduceti cu acele anvelope pe strada. Exisa si cazul cand puteti cumpara un set de anvelope mai mari si sa le omologati dupa la R.A.R, insa este un proces laborios si trebuie sa fiti siguri ca producatorul masinii a omologat acea dimensiune pentru modelul de masina si motorizarea pe care o aveti.

  • tineti cont de indicii de viteza si greutate

Daca aveti masina de tip premium sau SUV, este important sa tineti cont de indicele de greutate al anvelopelor, masinile avand un tonaj ridicat. Marcajul XL este cel care trebuie sa fie prezent, iar indicele de viteza trebuie sa fie ridicat daca conduceti o perioada de timp cu viteza ridicata. Este important sa tineti cont de aceste detalii, fiind riscuri majore daca rulati cu anvelope cu indice de greutate mai scazut pentru o masina mare sau cu indice de viteza redus si conduceti cu viteza ridicata o perioada lunga de timp.

  • nu alegeti anvelope doar dupa considerente economice

Odata cu aparitia pe piata a mai multor branduri de anvelope chinezesti, multi soferi tind sa le aleaga, considerand ca nu sunt diferente majore intre acestea si un set de anvelope auto de la producatori de top precum Bridgestone, Michelin, Dunlop sau Goodyear. Brandurile chinezesti nu investesc aceleasi resurse in dezvoltarea unui profil iar performantele oferite de la acestea sunt minime.

Prin urmare, tineti cont de urmatoarele recomandati atunci cand cautati un set de anvelope auto noi de vara. Nu este recomandat sa va luati doar dupa considerentul economic si sa cautati anvelope ieftine. Pneurile sunt sigurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul, prin urmare alegeti anvelope vara potrivite.