Cum sa instalezi corect un gard electric?

Foarte mulți proprietari de animale folosesc garduri electrice pentru a le tine într-un anumit perimetru și pentru a le proteja de diverse pericole externe. Decizia este una cat se poate de fireasca, in conditiile in care avantajele sunt considerabile:

  • Instalarea gardurilor electrice este ieftina si poate sa fie realizata intr-un timp foarte scurt;
  • Flexibilitatea este foarte mare. Un gard electric poate sa fie mutat dintr-o parte in alta fara niciun fel de probleme;
  • Eficienta este extrem de mare. Gardurile electrice sunt mult mai eficiente decat cele normale, realizate din piatra, lemn sau alte materiale.

Cu siguranta, o astfel de optiune face cu ochiul. Daca vrei sa instalezi un gard electric, insa, trebuie sa te asiguri ca il instalezi corect. Cea mai buna optiune este sa apelezi la o persoana specializata in aceste accesorii si pe langa asta, sa te informezi.

Ce trebuie sa contina un gard electric?

Pentru a fi functional, trebuie sa contina o sursa de curent, un aparat care genereaza umpulsuri, o impamantare, fire conductoare, stalpi din lemn, metal sau plastic, izolatori de fir si un maner izolant al portii.

In momentul in care se instaleaza gardul, trebuie sa se faca urmatoarele lucruri:

  • Sa se verifice zona pentru a nu fi obstacole;
  • Sa se infiga stalpii la intervale de 3-5 metri;
  • Sa se instaleze o poarta de acces, care sa elimine riscul de a curenta proprietarul gardului. Aceasta trebuie sa fie traversata, totusi, de un fir electric;
  • Sa se asigure sistemul de impamantare;
  • Sa se ia toate masurile de siguranta.

Care sunt masurile de siguranta?

Exista ai multe masuri care pot oferi siguranta pentru cei aflati in jurul gardului si pentru animale. Astfel, distanta dintre doua garduri nu trebuie sa fie mai mica de doi metri, aparatul nu trebuie sa fie manevrat la temperaturi de sub 5 grade celsius iar instalarea trebuie sa se faca intr-un loc din care cei care ating gardul, indiferent ca sunt animale sau oameni, sa se poata retrage in conditii de siguranta.

De asemenea, impulsurile nu trebuie sa fie mai dese de unul pe secunda, pentru siguranta oamenilor si animalelor care ating gardul.
Daca se respecta toate elementele de siguranta, gardul electric poate sa fie cea mai eficienta varianta de ingradire a unui spatiu.