fbpx

Cum să înființezi inteligent o firmă

infiintare firma SRL

Atunci când ești la început de drum, înființarea unei firme este primul pas pe care trebuie să îl faci ca viitor antreprenor. Trebuie să ai în vedere toate restricțiile legislative, cheltuielile și îndatoririle pe care ar trebui să le îndeplinești, mai exact te izbești de toată birocrația din România.

Pentru ca decizia să fie una mai ușoară, Fabrica-de-Firme.ro îți vine în ajutor și îți pune la dispoziție toate  sfaturile necesare, fie că vorbim despre acte necesare infiintare firma SRL-D sau infiintare firma SRL. În plus, mai oferă și asistență juridică și servicii integrate. Este timpul să te ocupi exclusiv de afacerea ta!

Iată ce trebuie să știi despre fiecare în parte:

Ce înseamnă  de fapt infiintare firma SRL și ce presupune:

Ca antreprenor te gândești ce îți poate da fiecare tip de firmă. În România cele mai întâlnite tipuri de  firmă sunt cele de tip SRL adică societate cu răspundere limitată și SRL-D, mai exact societate cu răspundere limitată-debutant.

Și pentru a-ți putea desfășura activitatea cu succes, ai nevoie de niște cunoștințe minime, legate de fiecare tip de firmă în parte.

Atunci când vorbim de SRL ne referim la înființarea unei societăți cu răspundere limitată și este cea mai răspândită formă juridică datorită răspunderii limitate a asociaților. Un alt motiv pentru care antreprenorii preferă infiintare firma SRL este și valoarea foarte mică a capitalului social. Minimumul cerut de lege este 200 lei, iar capitalul este împărțit în părți sociale egale. Acestea nu pot fi mai mici de 10 lei.

Atunci când ai în vedere acest tip de infiintare firma SRL trebuie să știi că poate fi constituită de un asociat unic, iar numărul maxim este de 50 de asociați și administratori, asociații din cadrul firmei putând fi persoane fizice și persoane juridice.

SRL-D și acte necesare infiintare SRL-D

Dacă alegeți înființarea unei firme de tip SRL-D trebuie să luați în calcul că este vorba tot de o societate comercială cu răspundere limitată. Un SRL-D este menit să stimuleze spiritul antreprenorial al tinerilor prin acordarea unor scutiri de la plata anumitor taxe. Acestea vor fi acordate în termen de 3 ani. Spre deosebire de infiintare firma SRL, în acest caz intervin câteva criterii suplimentare, unele dintre ele fiind că are un număr maxim de 5 asociați, poate fi administrată de asociatul unic. Un alt aspect extrem de important este că persoana care va începe demersul pentru acte necesare infiintare SRL-D nu a mai deținut și nu deține calitatea de acționar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spațiul Economic European anterior datei înmatriculării societății în Registrul Comerțului;

Acte necesare infiintare firma SRL-D și infiintare SRL

În primul rând, ca să înființezi o firmă ai nevoie de un nume. În acest caz ai nevoie de 3 variante de denumire pentru viitoarea ta societate. Alte acte necesare infiintare SRL-D și infiintare firma SRL sunt cartea de identitate a unuia dintre asociați, copie de pe dovada de proprietate a sediului social, cartea de identitate a proprietarului ce deține sediul social și în ultimul rând acordul vecinilor cu pereți comuni dacă sediul va fi la bloc.

Pentru a-ți usura munca, Fabrica-de-Firme.ro îți vine în ajutor cu toate detaliile necesare legate de acte necesare infiintare SRL-D și infiintare firma SRL pentru afacerea ta. Specialiștii de la Fabrica-de-Firme.ro  sunt alături de tine chiar de la început și se remarcă prin faptul că oferă întotdeauna servicii de calitate, promptitudine, profesionalism şi preţuri corecte.