fbpx

Cum sa gestionezi banii in cuplu

Gestionarea finantelor ca un cuplu poate fi o sarcina dificila datorita diferentelor pe care oamenii le au de obicei in ceea ce priveste gestionarea banilor.

Diferente, de exemplu, in obiceiurile de a economisi sau de a cheltui, care se pot incheia in certuri care, la randul lor, pot sa dauneze grav relatiei.

Si pentru ca acest lucru sa nu se intample si sa rezolvam chestiunea banilor in cel mai bun mod posibil cu partenerul nostru, sa vedem cateva sfaturi care ne vor ajuta sa gestionam finantele ca un cuplu.

Cum sa gestionezi banii in cuplu

Vorbiti despre bani
Primul sfat este de a pune deoparte ideea ca vorbind despre bani este un lucru rau si sa vorbiti deschis despre ei cu partenerul. Este recomandabil sa programati intalniri regulate, de exemplu, in fiecare saptamana sau doua, in care sa vorbiti deschis despre bani, sa va planificati finantele si sa verificati progresul.

Fiti sinceri
Cand vorbim despre bani, este necesar sa fim cinstiti cu partenerul nostru, este necesar sa subliniem exact care este situatia noastra financiara, veniturile banesti si cheltuielile obisnuite.

Faceti un plan si respectati-l
Cand vorbim despre bani, nu trebuie doar sa analizam situatia financiara a fiecaruia, ci sa stabilim si obiectivele financiare pe care vrem sa le realizam, precum si actiunile pe care le vom intreprinde pentru a atinge aceste obiective.

De exemplu, am putea stabili obiectivul de a cumpara o locuinta, pentru care am putea determina ca fiecare isi doreste o anumita suma sau procent din venit.

Control
In cadrul intalnirilor noastre programate trebuie sa ne monitorizam si progresul financiar. De exemplu, trebuie sa evaluam daca ne indeplinim obiectivele financiare sau daca este necesar sa depunem eforturi pentru a cheltui mai putin si astfel sa putem mari cantitatea destinata planului de economii pe care l-am determinat.

Creati un buget familial
Avand un buget familial ne va ajuta sa planificam mai bine utilizarea banilor nostri, precum si un control mai bun al finantelor noastre.

De exemplu, ne va ajuta sa identificam elementele pe care ar trebui sa le cheltuim in mod inutil, ne va ajuta sa avem un control mai mare al cheltuielilor noastre si ne va ajuta sa dobandim disciplina necesara pentru a indeplini planul sau daca doriti sa faceti o investitie cum ar fi o firma care se ocupa cu transport moloz in bucuresti si Ilfov.Un tip de afacere care a luat amploare in ultimii ani cu investitie mimima.