fbpx

Cum sa faci investitii bune cu bani putini

Investitiile bune sunt cele care iti permit sa obtii surse suplimentare de venit, sa iti maresti resursele prezente si viitoare de bani sau chiar te ajuta sa depasesti anumite blocaje financiare cu care te confrunti la un moment dat. Daca insa sumele de bani de care dispui pentru a face aceste investitii sunt limitate, trebuie sa inveti sa faci investitii bune cu bani putini.

Ai putea crede ca pentru a face o investitie profitabila trebuie sa dispui de sume mari de bani. Trebuie sa stii insa ca exista anumite investitii pentru care e nevoie de un capital minim, de care poti sa dispui, si pe care sa ii investesti pentru a te putea bucura de rezultate intr-un anumit interval de timp.

Iata mai jos cateva idei despre cum poti face investitii bune cu bani putini, si despre avantajele si dezavantajele pe care le prezinta fiecare dintre aceste metode. 

Investitii in actiuni

Investitiile in actiuni la bursa sunt surse de venit care iti pot genera bani, in functie de sumele investite dar si de apetitul tau pentru risc. In cazul in care ai o suma de bani pe care o poti aloca acestui tip de investitie, trebuie sa tii ca aceasta poate sa genereze rezultate mai ales pe termen lung, daca ai rabdare sa studiezi cu atentie piata si esti dispus sa risti o anumita suma. Primul pas este insa sa economisesti sumele respective, de care sa te poti ”lipsi” pentru o buna bucata de timp.

O actiune pe care o investesti la bursa este un drept de proprietate asupra unei cote-parti a unei societati comerciale, iar acesta e proportional cu numarul de actiuni cumparate. Ca si cota parte din profit, exista doua tipuri de dividende care vor fi distribuite actionarilor, si anume cele platite in bani sau in actiuni, in functie de politica adoptata de catre companie.

Ca sa tranzactionezi insa la bursa actiunile detinute la o companie listata si sa obtii profit, trebuie sa cunosti, cel putin la nivel teoretic, mecanismele de tranzactionare, sa urmaresti rapoarte si analize specifice si in general sa fii la curent cu trendul pietei de capital. Este important sa fii familiarizat cu limbajul de tranzactionare si cu principalele elemente care stau la baza unor investitii profitabile.

Pentru inceput, iti poti deschide un cont demo, gratuit, pe una din platformele de tranzactionare disponibile online, si sa tranzactionezi o suma de bani virtuala, nu direct sumele economisite de tine.

Verifica ofertele caselor de amanet

O modalitate rapida de a obtine bani sunt casele de amanet. In cazul in care te  confrunti cu o urgenta si ai nevoie rapid de o suma de bani, acestea sunt o optiune excelenta de a-ti asigura un imprumut rapid prin amanetarea unor bunuri. Pentru asta nu vei avea nevoie de un numar mare de documente sau de un timp de asteptare indelungat, cum se intampla de exemplu in cazul unei banci care iti acorda un credit. In plus, obiectul pe care il aduci este suficient ca si garantie a imprumutului, si poti face imprumuturi multiple, spre deosebire de alte institutii care acorda credite.

Tot aici vei gasi si poti investi in produse sau bunuri ale unor branduri de lux, din gama Premium, care sunt considerate accesorii practice, pe care le doreste oricine. Aceste obiecte de lux ale unor renumite case de moda, cum sunt cele comercializate prin magazinele anumitor case de amanet, pot fi considerate o investitie buna datorita calitatii lor verificate.

Un alt tip de investitie este sa achizitionezi de aici aur sau bijuterii, deoarece le vei gasi la preturi extrem de avantajoase. De exemplu, CreditAmanet cumpara aur de diverse puritati si il revinde, astfel incat poti valorifica bijuteriile tale sau poti face investitii profitabile in metale pretioase. Greutatea, puritatea si starea in care se gasesc produsele pentru comercializare sunt evaluate cu instrumente specifice fiecarui tip de material, astfel incat casele de amanet se pot dovedi surse foarte interesante de profit pentru cumpararea de aur si bijuterii. Pretul lor este uneori extrem de avantajos comparativ cu cel pe care l-ai obtine de la o banca sau de la un magazin de specialitate.

Mai sus ai doar o parte din ideile care te pot ajuta sa faci investitii bune cu bani putini. Studiaza ofertele pe care le gasesti online si bucura-te de investitiile si de castigurile tale viitoare!