fbpx

Cum sa faci decoratiuni de Craciun din sticle

Cum sa faci decoratiuni de Craciun din sticle

 

Daca exista ceva care nu da gres niciodata si nu rateaza niciodata in timpul sezonului de Craciun, acesta este decorul. Lumini, brazi, scene de Nasterea Domnului si cadouri care inunda strazile oricarui oras si camerele oricarei case.

Noi iubim atat Craciunul, cat si viata ecologica si vrem sa iti propunem ca anul acesta sa iti decorezi casa cu elemente reciclate, dar care sa obtina acelasi efect la un cost mult mai mic. Daca ai sticle la indemana, indiferent daca sunt din plastic sau sticla si iti plac mestesugurile in urmatorul articol, iti explicam cum sa faci decoratiuni de Craciun cu sticle.

Decoratiuni de Craciun cu sticle: brad de Craciun

Daca nu ai cumparat deja acest brad de Craciun de la BraziCraciun.net si doresti sa ai un brad de Craciun original, economic si ecologic, iti propunem o idee minunata care nu va lasa pe nimeni indiferent: un brad pe baza de sticle de plastic. Sa o faci e foarte simplu. Vei avea nevoie doar de sticle de plastic verde, rabdare foarfeca si indemanare. Acorda atentie:

 • Taie sticla in trei parti: baza, centru si gat.
 • Ia piesa centrala si cu ajutorul foarfecelor deschide-o (astfel incat sa ai o bucata plata). Apoi fa taieturi mici ca un rand, dar lasandu-le intotdeauna lipite de partea de sus. Cu aceasta vom crea frunzele bradului.
 • Utilizeaza blocajul pentru a face baza unui brad de Craciun. Pentru a face suportul mai mare, introdu in gura un bat (matura, de exemplu), ca un trunchi.
 • gata! Ai deja propriul pom de Craciun facut cu sticle gata pentru a decora casa ta.

Poti gasi si alte idei de brazi de Craciun aici.

Decoratiuni de Craciun cu sticle: flori

De Craciun, detaliile nu pot lipsi. Daca ai deja un brad de Craciun, dar inca nu stii ce sa pui in el, iti prezentam o optiune excelenta, simpla si economica. Pentru a face decoratiunile de Craciun ca floare vei avea nevoie de: sticle de plastic, foarfece sau taietor, panglici decorative si lac de unghii. Note:

 • Taie baza sticlei de plastic.
 • Odata ce ai piesa, rotunjeste marginile, ca si cum ar fi petale – cu ajutorul foarfecelor – astfel incat nimeni sa nu fie taiat cu sfaturile posibile ale plasticului.
 • Fa-i o gaura chiar in centrul piesei. Poti face acest lucru cu un ac, asa ca va fi mai usor.
 • Aprinde o lumanare si aseaza piesa in apropiere. Ai grija sa nu arzi sau sa nu strici plasticul. Cu caldura vei vedea ca marginile florii sunt incretite. In acest fel vei obtine un efect mai autentic. Desi acest pas este optional, deoarece poti taia si singur petalele cu ajutorul foarfecelor.
 • Picteaza floarea.
 • Trece o panglica decorativa prin gaura din centrul florii, in functie de culorile de Craciun care merg la bradul tau.

Decoratiuni de Craciun cu sticle: lumanari

Pentru aceasta optiune te sfatuim sa utilizezi sticle de sticla. Unul dintre spatiile de baza in orice sarbatoare de Craciun este masa; petrecem ore si mai multe ore in jurul ei impartasind anecdote, rasete si cantece, deci este esential sa o avem bine imbracata si asamblata, deoarece va fi primul lucru pe care oaspetii tai il vad si il apreciaza. Daca vrei sa surprinzi, iti propunem aceste mestesuguri magnifice. Vei avea nevoie doar de sticle crital, vopsele si lumanari lungi.

 • Picteaza sticlele pe care le-ai selectat. Poti face o senefa frumoasa sau o poti picta in functie de decorarea de Craciun a casei tale. In cazul in care sticla este intunecata, poate ca nu este necesar sa o pictezi, deoarece va da deja o lumina slaba si ambientala.
 • Ca sa-ti fie mai usor si sa poti refolosi sticla, taie-i fundul. In acest fel, il vei folosi pe acesta ca si acoperire.